Тунели под континентите

тунел

През 2003г. в руския град Солнечногорск, близо до Москва, се случило крайно мистериозно събитие. В езерото Бездонное местен шофьор намерил щатна спасителна жилетка на Военноморските сили на САЩ с идентификационен надпис, потвърждаващ, че тя принадлежи на моряка Сам Белковски от ескадрения миноносец „Коул“.

Есминецът „Коул“ бил взривен от терористи в пристанището на Аден на 12 октомври 2000г. Тогава загинали 4 матроси, а 10 изчезнали безследно – сред тях и Сам Белковски. Но как спасителна жилетка от Индийския океан може да попадне в малко езеро сред просторите на Централна Русия, преодолявайки за 3 години 4000 километра по права линия?

Неведнъж изследователи от различни континенти са отбелязвали, че освен подземните тунели на метрото, бункери, рудници, мини, съществуват още и други подземни кухини, създадени от човешки ръце. Те са не само във вид на гигантски подземни зали, стените на които са обработени от неизвестни механизми, със следи от вторични природни процеси (пещерни образувания, сталактити, сталагмити, пукнатини и др.), но също и под формата на линейни обекти – тунели. В началото на ХХІ в. зачестява откриването на фрагменти от такива тунели в различни континенти.

Идентификацията на древните тунели е възможна, като се има предвид, че основната разлика между тях и естествените пещери е невероятната прецизност при обработката на стените им, както и тяхната идеална насоченост и ориентиране. Освен това – изключителната им древност.

Американският континент е богат на съобщения за местонахождението на древни тунели. Известният изследовател Андрю Томас твърди, че са запазени подземни вертикални и хоризонтални тунели с полирани стени, като някои от тях се намират в много добро състояние. Те са прави и пронизват целия континент. Едно от местата, където се събират няколко такива шахти, е планината Шаста в Калифорния. От нея тунел води към Ню Мексико. Доказателство за наличието на такива тунели е инцидентът след ядрените изпитания на известния полигон в щата Невада. Те дали доста неочакван резултат. Два часа след един от ядрените взривове, на 2000 км. от Невада, в една канадска военна база било регистрирано ниво на радиация, 20 пъти по-високо от нормалното. Как било възможно да се случи това? Оказало се, че в близост до базата се намира голяма пещера, която е част от огромна система от пещери и тунели под континента.

В щата Айдахо антропологът Джеймс Маккин по време на изследването на голяма пещера вече бил напреднал около 600 метра навътре, когато бил спрян от непоносима миризма на сяра, купища останки от човешки скелети и силен шум от дълбините. В резултат на това изследванията били прекратени.

През юни 1965г. в еквадорската провинция Морона Сантяго аржентинският изследовател Хуан Мориц открил и стриктно картографирал неизвестна система от подземни тунели и вентилационни шахти с обща дължина над 100 километра. Входът за тунелите изглежда, сякаш е старателно изрязан в скалите, и има размерите на врата за самолетен хангар. По хоризонтално разположени платформи се слиза до дълбочина 230 м. Там се намират тунели с правоъгълно сечение и завои на 90 градуса. Стените са гладки, сякаш полирани или гланцирани. Строго периодично се срещат вентилационни шахти с около 70 см. в диаметър и помещения с размерите на концертни зали. В средата на едно от тези помещения се намира съоръжение, подобно на маса и седем стола от неизвестен материал, приличащ на пластмаса. В непосредствена близост до „столовете“ се открити големи златни фигури на гущери, слонове, крокодили, лъвове, камили, бизони, мечки, маймуни, вълци, ягуари, дори раци и охлюви. В същата зала се намира “библиотека” от няколко хиляди щамповани метални пластини с размери 96 на 48 см., изписани с непознати знаци. Х. Мориц намерил и каменен „тотем“ с височина 116 см., изобразяващ човешка фигурка върху глобус. В тунелите и залите изобилстват купища златни изделия (дискове, плочи, огромни “колиета”) с различни рисунки и символи. Има изображения на динозаври, издълбани по стените. Върху златните плочки се срещат рисунки на пирамиди, построени от блокове. На една от тях символ на пирамида съседства с летящи в небето змии.

Без съмнение, откритието, направено от Хуан Мориц, донякъде повдига завесата към нивото на знанията на онези, които са изкопали тунелите, а също и кога е станало това (те са виждали динозаври).

През 1976г. съвместна англо-еквадорска експедиция изследвала един от подземните тунели в областта Лос Тайос, на границата между Перу и Еквадор. Открито е помещение, в средата му – маса, обкръжена със столове от неизвестен материал и с облегалки, високи над 2 метра.

Така възниква съвсем логично предположението, че прочутото злато на индианските племена в Южна Америка – инките, ацтеките и др., което испанските конкистадори търсели безуспешно толкова години, е скрито във вече съществуваща по онова време мрежа от подземни тунели – изкопана в много по-древни епохи.

Като имаме предвид, че подобни съоръжения са намерени в Китай (провинциите Хунан и Цинхой) и сега усилено се проучват, явно предстоят още интересни открития из подземните тунели.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.