Тъмните обреди на шумерите

шумери

Магията била основа на живота в Шумер. Шумерите се прекланяли пред четирите посоки на света и четирите стихии. Основен атрибут на всеки магически ритуал бил кръстът с божественя идол върху него.

Всеки шумерски магически ритуал предполагал участието само на едно божество. Единствено в шумерската Нова Година участвали 12 демони. Това бил празникът на могъщите тъмни сили, на които се принасял в жертва черен бик. Шумерската тъмна магия не бива да се сместа с черната магия.

Култът към бика или свещената крава е свързан с покровителството и на шумерската богиня Анилура. По тази причина след жерствоприношението и отдаването на почит на тъмните сили, жреците поднасяли дарове в храмовете на богинята, за да измолят от нея опрощение и благосклонност.

Атрибутите на шумерската тъмна магия били направени от вече от части от бик – ритуалният рог бил от левия рог на животното, а ритуалния барабан – от кожата му.

Магическите ритуали на шумерите се делели на служебни, погребални, пречистващи и освещаващи. Всички изисквали пълната концентрация и използването на силата на мисълта от провеждащия ретуала. В обредите се използвали благовония, жертвено червено вино, което предварително се освещавало в продължение на три денонощия, ритуални кукли.

Шумерската магическа обредна система била сложна. Първо жрецът подреждал атрибутите по местата, после се покланял пред четирите посоки на света. После изпълвал рога с вино. Жрецът поставял кръста с идола на божеството в дадена посока и извършвал жертвено порязване на показалеца на лявата си ръка до изтичане н четири капки кръв. Жрецът ги поглъщал, после отпивал четири глътки вино и след това поръсвал с него кръста.

След тази подготовка идвал моментът на принасянето на жертвеното животно, пише сп. „НЛО“. Шумерите му нанасяли четири удара с кол, а идола намазвали с изтичащата кръв. След края на ритуала, жрецът извършвал ритуално измиване, прекарвал остатъка от нощта под открито небе, за да може тялото му да погълне енергията, изпратена от божеството.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

ВЛАДЕТЕЛИТЕ НА ДРЕВЕН ЕГИПЕТ – ИЗВЪНЗЕМНИ?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.