Убийството на Хейзъл Дрю, което вдъхнови сериала Туин Пийкс

лора

Датата е 7 юли 1908 година, третият пореден ден на силни жеги в градчето Санд Лейк край Ню Йорк. 20-годишната Хейзъл Дрю вървяла по селски път в район, силно залесен с дървета. Там често се разхождали рибари, но се появявали и крадци, от които младото момиче трябвало да се пази.

Хейзъл била красавица по всички стандарти – къдрава руса коса, сини очи и красива усмивка. Около 19.30 часа на пътя я срещат 35-годишният продавач на въглища Франк Смит, който пътувал в каруцата си с Рудолф Гъндръм.

Това е най-голямата дъщеря на стария Дрю, казва Франк на Гъндръм. Това е последният път, в който Хейзъл Дрю е видяна жива. Четири часа по-късно нейното безжизнено тяло е отрито в близкото езеро.

Ударена е с тъп предмет във врата, а от престоя във водата лицето ѝ се обезобразило. Разпознали я единствено по дрехите и златната коронка, която имала на единия зъб.

6

Санд Лейк било малко градче с население от около 5000 души и на практика всички се познавали, което означава, че убиецът на Хейзъл може да е неин приятел и познат.

Мистерията и въпросът кой уби Хейзъл Дрю плъзва из целия град, но до отговор така и не се стига, а историята се превръща в градска легенда, с която плашели малките деца.

Тази история е разказана на Дейвид Линч от неговата баба, която го предупреждавала да не се разхожда в гората през нощта. Именно от историите на баба си Бети Дейвид развива силното си въображение и така през 90-те години създава сериала Туин Пийкс.

Основата на сюжета се завърта около убийството на Лора Палмър – местната кралица на красотата, която по нищо не отстъпва на своя прототип Хейзъл Дрю.

Туин Пийкс

17-годишната Лора е най-популярното момиче в гимназията и също като Хейзъл работи като помощница в кухня за възрастни и социално слаби. На пръв поглед изглеждало, че животът ѝ е сбъдната мечта, но… само на пръв поглед.

Една сутрин откриват тялото на Лора край месното езеро, а с разследването излизат тъмните тайни на тинейджърката – наркотици, многобройни афери и любовници.

По същия начин семейството на Хейзъл твърди, че тя нямала специален мъж до себе си, но разследването открива картички и писма в шкафчето ѝ от различни мъже.

В сериала Туин Пийкс вниманието на полицията се насочва към наркодилара Лио Джонсън и богаташа Бен Хорн. В случая на Хейзъл първият заподозрян е бил Франк Смит, защото имали многобройни скандали, но той излиза с желязно алиби.

Morkadis

Меланхоличният чичо на Дрю, чиято ферма се намирала в близост до езерото, където открили тялото, също е сред заподозрените. Въпреки че съседите му определяли поведението му за странно, шерифът така и не открива категорични доказателства срещу него.

Разпитвани са и зъболекар, който предложил брак на Хейзъл, както и кондуктор, който бил влюбен в нея, но най-силни съмнения провокира милионерът в града. Говорело се, че в неговия дом непрекъснато се организират оргии, а свидетели казват, че чули силни викове в нощта, когато убили Хейзъл.

Доказателства обаче така и не са открити и случаят остава пълна мистерия. Но за разлика от истинското убийство, вдъхновило Туин Пийкс, продуцентът на сериала Дейвид Линч обеща, че ще разкрие убиецът на Лора Палмър в новите епизоди.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.