Учените разгадаха произхода на „вампирите“ с камъни в гърлото и сърп на шията

скелетПолски учени са установили произхода на „вампирите“, погребани със сърпове на шията и камъни, набити в гърлото, съобщи БТА.

Оказало се, че това са жители на Северозападна Полша, а не пришълци от други места, първи жертви на епидемията от холера, чиято странна смърт е породила подозрения у съседите им, съобщи научното сп. „Плос уан“. Археолозите са изследвали погребения на „вампири“, особено разпространени в Северозападна Полша през XVII-XVIII век.


На селското гробище Дравско учените са открили шест аномални погребения сред сто обикновени. За да установят произхода на вампиризма, доктор Лесли Грегорика и нейните колеги са анализирали съотношението на изотопите на стронция в зъбния емайл на 60 погребани в местните гробища, след което са го сравнили с аналогичния показател при местната фауна.

Авторите на изследването предполагат, че хората са били погребвани като вампири заради епидемиите от холера, често срещани в Източна Европа през XVII век. Поляците са се страхували, че първите жертви на инфекциозната болест могат да се върнат от света на мъртвите като вампири.

инфо: novini.bg

Вижте още: 

КАК ДА СЕ ЗАЩИТИМ ОТ ЕНЕРГИЙНИТЕ ВАМПИРИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.