Учени: Мощно изригване на Слънцето може да доведе до края на Земята!

слънце

Руски учени твърдят, че заради поредното мощно слънчево изригване, на Земята може да загине всичко живо, пишат местни медии. В случай на мащабно изригване на звездата ни, населението на планетата може да намери гибелта си в рамките на няколко минути.

След взрива небето над Земята ще се озари в бели пламъци, идващи откъм Слънцето. Ще бъде толкова ярко, че на Земята вече никога няма да има нощ, но това няма да бъде видяно от никого, защото всички отдавна ще са загинали.
В резултат на радиоактивното излъчване,     ще изчезне магнитното поле на Земята и окончателно ще загине цялата флора и фауна. Според специалистите такива явления не са нещо необичайно за Слънцето.

При едно възможно развитие на нещата, на звездата може да възникне взрив на свръхнова. В този случай потокът плазма, излъчен от Слънцето, ще атакува Земята, като е възможно дори да промени орбитата й. Това може да доведе до преждевременното унищожение на цялата планета, а не само на живота на нея.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.