Хиляди българи са кандидатствали за първата космическа нация – Асгардия

Хиляди българи са кандидатствали за първата космическа нация – Асгардия. Това показва проверка в официалната страница на небесния проект, пише в. „България днес“.

654 нашенци вече са одобрени и станаха законни граждани на извънземната държава. Най-много желаещи има от София – 302, като повечето са мъже. Небесната нация съществува не само на хартия, но и под формата на малък сателит, който обикаля околоземната орбита от 2017 г.

Държавата е пуснала и своя виртуална валута – солари и лунари. Имат си свой собствен календар, който се различава от обичайния, с който сме свикнали. В него присъстват 13 месеца с по 28 дни, като допълнителният месец се нарича Асгард. Флагът и химнът също вече са факт.

Гражданството се получава безплатно през интернет и към момента има малко под 300 хил. жители от над 200 страни. Заради наплива правилата били променени, за да бъдат изключени децата, които нямат разрешение от родителите, както и двойните молби, а и интернет роботите.

Бащата на нацията е Игор Ашурбейли, който е основател и на Международния космически изследователски център и председател на Комитета по космически науки към ЮНЕСКО. Той нарича съвременна Асгардия „кралство“, но титлата му не е крал. Той е държавен глава. Според конституцията този пост има 4-годишен мандат, и заемащият го може да бъде преизбиран, докато достигне пределната възраст от 82 години. Наследниците му на поста се номинират от държавния глава, космическия съвет и парламента.

Нацията беше официално обявена на 12 октомври 2016 г. – или 5 октомври, ако сте асгардианец. Името на небесната държава идва от мистичен норвежки град, който е обитаван от богове. Планът е един ден Асгардия да има огромен „космически Ноев ковчег“, кръжащ около Земята, колонизира Луната и вероятно в по-далечно бъдеще – и други космически тела.

Мисията на новата нация е да осигури едно „мирно общество“, да предлага по-лесен достъп до космическите технологии и да пази Земята от заплахи като например астероиди и космически отломки.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Директорът на НАСА: Трябва да обърнем внимание на Космоса, за да се защитим

Китай прати човешки гени в космоса, ще се запазят 1000 години

Космическата нация Асгардия избра свой президент

Засякоха мистериозен сигнал от космоса

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.