Хлябът и солта имат магически сили

Хлябът е символ на благополучието. Предлагайки на госта си хляб, стопаните на дома сякаш споделят с него своето богатство. А солта се смята за амулет срещу нечиста сила: човек, който таи лоши чувства към теб, няма да рискува да вземе солта. Излиза, че този, който се почерпи с даровете на хляба и солта, не може да бъде враг. Солта, която днес струва стотинки, някога се е ценяла колкото злато. Поради липсата или недостига на сол са започвали народни вълнения и въстания.

И двете жизненоважни храни имат магически сили, които могат да се ползват както за добро, така и за зло. Ако чувствата на мъжа са изстинали, жената може да произнесе върху сол: „Както хората обичат тази сол, така и мъжът да обича жена си”. След това трябва обилно да посоли храната на любимия – дори и да я пресоли. Ако в дома често има караници, отново ще помогне солта. Сипете в тиган пет супени лъжици сол и го сложете на огъня. Щом солта потъмнее и започне да „стреля”, нашепнете ѝ: „Солта събира тъмното зло, скандали и сълзи”.

Шепнете, докато солта не стане тъмнокафява. След това я съберете в плик, изнесете я от дома, преминете през пътя и я разсипете на кръстопът. Когато си тръгвате, прекръстете се три пъти и не се оглеждайте. За да ви върнат дълга, вземете крайчец хляб, посолете го обилно със сол и на залез сложете това „угощение” на прага на длъжника, като произнесете: „Както е солен този хляб, така да е солена и всяка храна на (името на длъжника). Да не се напие с вода, да не се отърве от мислите за дълговете, всичко, което си ми взел, върни. Бял ден да не видиш. Амин“.

Ако са ви урочасали, вземете чаша вода и пуснете в нея щипка сол. След това ѝ нашепнете три пъти: „Сол и водица, мили сестрици, посолете мъката, отнесете я в морето”. Отпийте три глътки и оставете чашата до възглавницата си за през нощта. На сутринта се измийте с тази вода.

инфо: pik.bg

Вижте още:

Магически свойства на лавандулата, за които не подозираш

Древен ритуал със сол носи късмет и прогонва злите сили

Злите сили и негативната енергия бягат от това! Защитете себе си с тези ТРИ магически ритуала

Какви магически свойства притежават цветовете

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.