Червеи валяха от небето в Норвегия

3

Червеи валяха от небето в Норвегия в продължение на няколко дни, съобщи „Лоукъл“. Учените все още не са наясно каква е причината за странното явление, което обхванало южната част на страната.

„Видях хиляди червеи в снега. Първоначално помислих, че са мъртви, но когато вдигнах един от тях, той се оживи“, обясни учителят по биология Карстейн Ерстад.


Той бил на ски в град Берген, когато се натъкнал на странното явление. Решил, че червеите са изпълзели от снега, но впоследствие отхвърлил тази теза. Още повече че вечерта, след като попаднал на странната находка, в града заваляла суграшица и с нея от небето започнали да падат червеи. Малко по-късно той прочел в нета, че същото явление е наблюдавано в Линдас, Сулдал и още няколко града.

Ерстад се разровил в архивите и установил, че феноменът бил засечен и през 1920 г. в Швеция. Обяснение обаче все още няма.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

УРАГАНЕН ВЯТЪР В НОРВЕГИЯ ПРЕЧИ НА ХОРАТА ДА СЕ ДВИЖАТ НОРМАЛНО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.