Черните дупки могат да бъдат „задна врата“ към други части на Вселената

черна дупка

Вътрешността на черна дупка се намира в регион, известен като гравитационна сингулярност, където кривите пространство-време са в посока към безкрайността, и е без значение дали преминаващия ще оцелее, както се е смятало.
В ново проучване, изследователите предполагат, че може да има начин за излизане през дупка в центъра на черната дупка, която действа като „задна врата“, пише Daily mail.

Tази теория твърди, че когато нищо пътува през черна дупка тя се опъва до крайност, но се връща обратно към нормалния си размер, когато се окаже в различен регион на Вселената.

Физиците от Института по корпускулярна физика във Валенсия предлагат нов сценарий, който представя сингулярността като дефект в геометрична структура на пространство-времето.

За да проверят тази идея, учените подхождат необичайно, като използват геометрични структури, подобни на тези на един кристал с графичен слой, който по-добре съответства на дейността в черната дупка.

За изследването екипът се фокусира върху един вид черна дупка, която е неподвижна и електрически заредена.
„Черните дупки са теоретична лаборатория за изпробването на нови идеи за гравитацията,“ казва Гонсало Олмо, изследовател в Университета на Валенсия.

„Точно както кристалите имат несъвършенства в своята микроскопична структура, централният район на черна дупка може да се тълкува като аномалия в пространство-времето, което изисква нови геометрични елементи“, добавя той.
„Ние проучихме всички възможни варианти, като се ръководихме от фактите, наблюдавани в природата.“
Чрез анализиране на новите геометрии, изследователите са открили централна сферична точка в центъра на черната дупка.

„Нашата теория естествено решава няколко проблеми в тълкуването на електрически заредените черни дупки“, обяснява Олмо.

„На първо място, решихе проблемът на сингулярността, тъй като има врата в центъра на черната дупка –  дупка, през която пространството и времето могат да продължат да съществуват.“

„В нашата теория дупката се появява под формата на обикновена материя и енергия, като например електрическото поле“, обясанява учения.

инфо: actualno.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.