Числата според фън шуй

числа

Всеки ден използваме числа, за да определяме време и разстояние, да броим пари и да правим прогноза на бъдещите събития.

Още с раждането си ние придобиваме най-важното за нас число – датата на раждане, и по време на целия ни живот числата са наши спътници.

Според фън шуй нулата е най-съвършеното число, тъй като прилича на великата пустош, нищо не приема и не добавя, а при опит да бъде умножена поглъща всичко.

Едно е идеята за число, което може да се добавя и да се отнема. Смята се, че едно е мъжът, а две е жената. Едно е носител на светлата страна, а две – на тъмната.

Две е това, което се намира ниско долу и е напълно неподвижно. Две има значението за желание за съхранение на нещата такива, каквито са.

Три е първото съвършенство, обединение на първите две. Три е символ на небето, земята и човека. Три е символ на развитието, живота и смъртта. Три е желанието за достигане на безкрайността.

Четири е раждането на пространството в стремежа му да се оформи. Квадратът е символ на физическия свят. Четири е символ на обучението.

Пет е символ на развитието на пространството. Това е символ на петте действия: поява, развитие, стабилизация, угасване и смърт. Пет е числото на мира.

Шест е развитие във вътрешен и външен аспект. Това е символ на желанието да се развие наученото.

Седем е съвършенство, развитие във всички посоки. Това е шест, но с господство на ян. След като разумът е оценил теоритично ситуацията, идва време за действие.

Осем е проява на степени, символ на приближаването. Това е символ и на радостта.

Девет е символ на духовното развитие. Това е символ и на съзнаването на невъзможност да изразиш резултатите от житейския си опит.

Според фън-шуй числата се делят на ян – това са нечетните числа, и ин – това са четните числа. Едно означава също така печалба, две – симетрия, три – растеж, четири – смърт, пет – завършеност, шест – благополучие, седем – промяна, осем – късмет, девет – дълголетие, десет – съвършенство, сто – дълъг живот, десет хиляди – изобилие.

Тълкуването на всяко число с повече цифри става със събиране на значенията на отделните числа. Двадесет и осем например е симетрия и късмет, това означава, че късметът ще ви спохожда редовно. Има и неблагоприятни съчетания, като едно от тях е 44.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

ЗНАЧЕНИЕТО НА ЦВЕТОВЕТЕ И ЧИСЛАТА В СЪНЯ СПОРЕД ФРОЙД

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Един коментар
  1. Банко Пиронков 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.