Чудатите суеверия на хора от цял свят

pixabay.com

Суеверията имат древна история. Започва се от далечното минало, когато хората вярвали, че определени действия могат да им донесат добър или лош късмет. В голяма част от тези суеверия се вярва и до днес, колкото и чудати да са те.

В следващите редове вижте кои са чудатите суеверия на хората по света:

Според китайската нумерология например числото 4 е фатално и носи трагични събития, дори и смърт. Затова по всякакъв начин китайците се стремят да избягват тази цифра, като на много асансьори в жилищните сгради липса обозначение за четвъртия етаж.

Хората е Египет се страхуват по същия начин от совите. Те вярват, птицата е предвестник на злото и ако я чуеш, в бъдеще не те чака нищо хубаво.

Според една легенда мъжът, който е взривил себе си и руския император Александър II, е носил празна кофа преди атентата. Оттогава в Русия се вярва, че предстои нещастие, ако се разминете с човек с празна кофа в ръце.

В Руанда жените не хапват месо от кози, защото техните предания предупреждават, че то ще им причини обилно окосмяване по лицето.

В Сенегал хората не издават с нищо предстоящото си пътуване, тъй като вярват, че това е лоша поличба и със сигурност ще се случи някакво нещастие, ако някой разбере, че ще пътуват.

Турците пък никога не дъвчат дъвка вечер, защото според техните вярвания това се асоциира с гниенето на мъртва плът и по този начин могат да привлекат трагично събитие в живота си.

В Германия е на лош късмет да вдигаш наздравица с вода. Счита се, че по този начин желаеш смъртта на човека, с когото чукате чашите си.

Датчаните вярват, че счупеният порцелан трябва да се пази. В нощта срещу Нова година всичко счупено трябва да се изхвърли през прозореца, като се вярва, че колкото повече е изхвърленото, толкова повече късмет ще привлечете.

В Северна Америка се смята за лоша поличба, ако стъпите на пукнатина в пътя. В Швеция пък се вярва, че не трябва да стъпвате върху шахта, защото ще бъдете нещастни в любовта.

Според португалците лош късмет ще ви следва, ако вървите назад, защото по този начин викате Дявола. За холандците Дявола се вика, когато пеете на маса.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Morkadis

Не подавайте солницата от ръка на ръка! И още разпространени суеверия

Откъде идват суеверията?

Суеверия, ако ти горят ушите

Светът е голям и суеверия дебнат отвсякъде – ето 10, които ще ви изумят!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.