Японският „камък-убиец“, за който се смята, че държи в плен древен демон, се разцепи на две

Снимка: obekti.bg

Ужасните знамения през 2022 г. ви се струват твърде малко? Почакайте да чуете за тази древна легенда от японската култура.

В префектурата Точиги в Япония се намира мистериозен камък, наречен Сешо секи (или „камъкът-убиец“). Смята се, че представлява преобразените останки на Тамамо-но-Мае – деветопашата лисица, която се маскирала като красива жена и участвала в заговор за убийството на японския император през XII век. И всеки, който докосне тази вулканична скала, умира на мига.

Сега обаче този камък се е разцепил на две. Причината обаче най-вероятно е ерозия. Според The Guardian през последните години по вулканичната скала са появили множество цепнатини, през които е навлизала вода и е спомогнала за ерозията.

Въпреки това суеверията бушуват като горски пожар. Множество туристи посещават демоничния камък и твърдят, че „имат чувството, че са видели нещо, което не е трябвало“.

В най-скоро време представители на местното и националното правителство ще се срещнат, за да обсъдят съдбата на забележителността, като един от служителите в областта на туризма вече е заявил, че би искал да види камъка възстановен.

източник: obekti.bg

Вижте още:

Момчето Демон

Най-демоничната и озадачаваща пещера в България крие неподозирани и смъртоносни тайни

Извънземни ли са „демоните“ на Да Винчи?

Демони обладават болните от шизофрения, твърди учен

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.