Горски хранел ранен вълк цяла зима, след 4 години вълкът се върнал за да покаже семейството си

Горски в Аляска забелязал вълк в беда. Човекът не щадял храната и се грижил за животното цяла зима, вълкът се върнал след 4 години и показал семейството си.

Всичко това започнало, когато човекът излизал от гъстата гора след обичайната си обиколка и вече на заснежената равнина случайно забелязал вълк. Бил уморен, с рана на крака, гладен и мълчаливо гледал мъжа изпод завесата на снега.

Горският не се поколеба нито минута. Той се качил при вълка, споделил с него храна и метнал върху него вълнено одеяло от торбата. Тази зима не била лесна с плячката и всеки следващ ден на същото място човекът идвал, срещал там вълкът и му давал храна.

До пролетта вълкът набрал сили, охлузванията му зазьравели и просто си отишъл. Лесничарят не съжалявал – така е в природата. Понякога си спомнял за странния си приятел, но животът продължил както обикновено.

Минали 4 години, но един ден докато горският оглеждал имотите си, внезапно чул воя на вълци. Иззад дърветата се появили едновременно четири животни и мъжът бил объркан.

Но тогава същият вълк, когото хранеше, излязъл напред. Животното не забравило добротата и след толкова време дощло при човека, за да му покаже цялото си семейство.

Така както дошли, така си и отишли, но възрастният човек никога нямало да забрави този ден.

Понякога не осъзнаваме, че животните са благодарни за всичко, което правим за тях.

източник: mozache.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.