Защо течностите в самолета са забранени?

Във всяка авиокомпания важи правилото, забраняващо носенето на борда на течности по-големи от 100 ml. Но защо има точно такива ограничения?

В крайна сметка, ако купите вода или каквито и да било напитки след митническа проверка, никой не отнема бутилките.

Всичко е свързано с безопасността

В началото на 2000 г. бяха регистрирани няколко опита за терористични атаки, като терористите носели експлозиви на борда под прикритието на обикновени течности. Служителите по сигурността внимателно проучиха проблема и стигнаха до заключението, че всякакви вещества в контейнери до 100 ml общо до 1 литър няма да могат да причинят значителна вреда на самолета.

Дори и да са експлозивни, на борда има достатъчен арсенал от средства за неутрализирането им. Всички бутилки, закупени от безмитни и други магазини в „чистата“ зона, вече са щателно проверени, поради което е разрешено да се носят на борда в неограничени количества.

източник: pochivka.blitz.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.