Мистериозната смърт на Брус Лий и сина му Брендън Лий

Снимка: wikipedia.org

Независимо дали си падате по филмите, показващите китайските бойни изкуства, или по-точно кунг-фу, то няма как да не сте впечатлени от представянето им на света от Брус Лий и неговият син Брандън Лий, които по стечение на обстоятелствата стават по-известни, след като умират при странни обстоятелства, а не приживе.

Да си припомним фактите около мистериозната смърт на тези филмови легенди.

Брус Лий умира по време на снимките на филма Играта на смъртта (може да го срещнете и като Смъртоносна игра), който излиза по екраните през 1978 г. В самия филм Брус Лий участва по-малко от 30 мин, защото получава мозъчна едема. Това гласи медицинският доклад по случая.

Това е основната версия, но въпросите и догадките около смъртта му, която нелепо го застига, когато той е едва на 32 г., са много. Според някои негови близки той е бил отровен, и то вероятно от китайската мафиотска група, подвизаваща се под името Триадата, с която навремето актьорът е има конфликт. Предполага се, че за да се стигне до смъртта на Брус Лий, Триадата е използвала т.нар. китайска техника на забавена смърт. А може и да е бил отровен, защото е разкрил пред света повечето тайни, касаещи китайското бойно изкуство.

Всичко това се случва през не толкова далечната 1973 г.

Снимка: webcafe.bg

Приживе Брус Лий успява обаче да предаде кунг-фу знанията си на своя син, Брандън Лий, който още на 5 годишна възраст започва да заема участие в някои филми, застанал редом до баща си. Съдбата на син и баща е сходна.

Брендън Лий умира едва на 28 годишна възраст също на снимачната площадка по време на заснемането на прочутия филм Гарванът. Отново след нелеп инцидент – не е ясно как и защо, но се оказва, че оръжието, което трябва да бъде използвано по време на снимките, е заредено с истински патрон. Брандън Лий умира на 31.03. 1993 г., само няколко седмици преди планираната му сватба с Елиза Хътън.

Дали някакво проклятие е тегнало над семейство на баща и син Лий (Лий е псевдоним), никой не може да каже, но самата Линда Лий, съответно съпруга на Брус Лий и майка на Брандън Лий, е убедена, че и в двата случая се касае просто за нелеп инцидент.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Мистериозната смърт на Едгар Алън По

Отмъщение на Кремъл ли беше погрома на мистериозната експедиция „Бастет“?

10 изумителни факта за легендарния Брус Лий

Мистериозната съдба на Жаклин Кенеди

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.