Кометите може да са предизвикали появата на живот на Земята

комета

Сблъсквалите се със Земята комети преди 4 милиарда години може да са изиграли важна роля за появата на живота, като са свързали прости органични съединения в по-сложни молекули, съобщава Vesti.bg, позовавайки се на японски учени.

Харуна Сугахара и Коичи Мимура тествали лабораторно ролята на кометите за появата на живота.

Те смесили аминокиселини, воден лед и силикат на температура минус 196 градуса Целзий, а след това използвали газ, за да симулират сблъсък на комета със Земята.

В резултат някои аминокиселини се трансформирали в къси пептиди, които се смятат за първите градивни блокчета на живота.

„Експериментите ни показват, че ниската температура на кометите в момента на сблъсъка е играла ключова роля в този синтез“, каза Харуна Сугахара.

Този процес може да се е развивал и на други места в космоса. В Слънчевата система ледените луни на Юпитер – Европа и Енцелад, са били подложени на подобни бомбардировки от комети.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

ЯДРЕНИ ВОЙНИ СА УНИЩОЖИЛИ ЖИВОТА НА МАРС

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. 473ist 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.