Румен Радев: Няма пряка заплаха за сигурността на България (видео обръщение)

Няма пряка военна заплаха за сигурността на България, каза президентът Румен Радев в извънредно изявление след срещата му с държавните институции във връзка с военните действия в Украйна.

В срещата участваха председателят на Народното събрание Никола Минчев, министър-председателят Кирил Петков, министърът на отбраната Стефан Янев, министърът на външните работи Теодора Генчовска, вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, директорът на служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев и председателят на ДАР Антоан Гечев.

Държавният глава заяви, че случващото се е абсолютно недопустимо – във 21 век в Европа да летят стратегически бомбандировачи, ракети, въздушни и морски десанти с удари по суверенна държава.

„Има редица рискове – като цяло ситуацията за сигурност в Европа и в глобален мащаб е тотално променена, допълни Румен Радев.

Очакйвате подробности!

източник: novini.bg

Вижте още:

Русия нападна Украйна, войските й преминаха северната граница, десанти на юг

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Тянка Иванова 2 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.