Черен сняг падна над Сибир (видео)

По-рано тази година полярните вихрушки покриха Северна Америка с призрачнобял сняг.Преди дни някои части на Сибир придобиха малко по-готически вид.

Въпреки, че Мортиша Адамс вероятно би одобрила развитието на нещата, тази черна снежна покривка крие и своята зловеща страна.

Черният сняг е бил забелязан в Кемеровската област, югозападен Сибир. Местността е популярен миньорски център. Тя е богата на ресурси и предлага множество работни места. Но от друга страна, е и голям източник на замърсяване. Ето защо над градовете Прокопиевск, Кисельовск и Ленинск е паднал специфичния на цвят сняг.

Хората обвиняват местната фабрика за въглища. Според някои сведения тя не е използвала подходящите филтри. Андрей Панов, заместник управител на Кемеровската област, обвинява и бойлерите на въглища, вредните емисии, отделяни от автомобилите, както и останалите фабрики за въглища.

Не за първи път пада подобен сняг в Кемеровската област. През декември хората обвиниха местните власти, че са боядисали снегa бял, за да прикрият вредните частици, с които е бил засипан и които са му придавали сив вид.

По-рано тази година пък Темиртау – регион за добив на желязо в Казахстан – също бе покрит с черен сняг.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Загадъчни снежни „макари“ се появиха по полетата в Англия (СНИМКИ)

Градовете с най-много сняг в света

20 вълшебни и уютни къщички, отрупани с пухкав сняг

Кървав водопад багри в червено Антарктида

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.