10 изоставени къщи и техните зловещи истории

Фотографът Сет Ловлес е истински експерт в областта на изоставените къщи. За да открие своите „модели“, той пътува много, говори с най-различни хора и изучава историите на всевъзможни местности. В книгата си „13. American Horror Story“ Сет разказва някои от най-впечатляващите случки, на които е попадал, а думите илюстрира с уникални снимки.

Показанията на съседите са смесени със зловещите кадри, за да се получи едно наистина впечатляващо четиво, което може да накара дори и най-хладнокръвния читател да настръхне. Днес разгръщаме заедно страниците на книгата и вадим оттам само малка част от тези впечатляващи разкази. Ето 10 изоставени къщи и техните зловещи истории.

1. Бордеят

Снимка: 10te.bg

До 1942 година тази къща е била бордей. Тогава обаче в сутерена са намерени няколко тела, подредени според някакъв зловещ ритуал, образувайки перфектен кръг.

2. Семейната къща

Снимка: 10te.bg

Тук е живяло семейство с четири деца. След като двамата родители се самоубили в един и същи ден, децата останали съвсем сами в продължение на 10 години, прехранвайки се, с каквото намерят.

3. Още една семейна история

Снимка: 10te.bg

През 50-те години на миналия век тук Бенджамин Олбрайт първо убива сина си, след това жена си и накрая себе си. От 1958 г., къщата стои непокътната, запазвайки историята и всички лични вещи на семейството.

4. Тройно убийство

Снимка: 10te.bg

Тази къща се намира в Детройт, в район, за който се твърди, че е обитаван от духове. През 1942 г. тук е имало тройно убийство, след което къщата е изоставена.

5. Хотелът

Morkadis

Снимка: 10te.bg

През 70-те години на XX век това имение е било малък семеен хотел, в който изведнъж започват да се случват множество странни смъртни случаи.

6. Домът на вещицата

Снимка: 10te.bg

За тази къща се говори, че е била собственост на вещица. След смъртта си, тя била погребана в двора на своя дом.

7. Куклен дом

Снимка: 10te.bg

„Кукленият дом“ във Филаделфия е получил името си заради своя доста странен интериор. Из цялата къща има разпръснати части от кукли, триони и всевъзможни други страховити инструменти.

8. Къщата на изтезанията

Снимка: 10te.bg

В тази къща живеел серийният убиец Майкъл Мадисън, който използвал мазето като място за изтезание на своите жертви.

9. Търсят се!

Снимка: 10te.bg

В началото на XX век в тази къща живее семейство, което изчезва мистериозно. Собствениците така и не били открити, но местните твърдят, че понякога зад прозорците се виждат техните силуети.

10. Къща или скривалище

Снимка: 10te.bg

Тази изоставена къща става известна благодарение на Антъни Соуъл – сериен убиец, който скрил телата на жертвите си вътре. Къщата вече е унищожена, но местните хора твърдят, че чуват гласове от мястото, на което е била.

източник: 10te.bg

Вижте още:

404 – изоставеният таен град в Китай

Като от филм на ужасите: Най-зловещите находки от изоставени сгради в България (СНИМКИ)

Изоставеното летище на Никозия – по-зловещо и от „Чернобил“ ВИДЕО

Природата превръща изоставени места в сюрреалистични шедьоври (снимки)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.