10 интересни паранормални феномена

Overtoun Bridge

Мостът Овъртън

Alltime10s решиха да направят списък на десетте най-ужасяващи истински „призрачни истории“. Вижте ги:

10. Мостът Овъртън

В рамките на 50 години близо 600 кучета са се самоубили, скачайки от този шотландски мост. Първият подобен случай е регистриран през 50-те години на 20. век. Според очевидци някои от спасените животинки са се опитвали да скочат повторно.

9. Скунксовата маймуна

От 60-те години на 20. век насам жителите на Флорида твърдят, че са се натъквали на същество, подобно на Голямата стъпка. Въпреки че не са открити никакви конкретни доказателства, през 1977 г. се прокарва закон, който има за цел да защитава животното.

8. Стая 428, Университета на Охайо

От тази стая, която в момента вече не се използва, са се чували най-различни звуци. През 1995 г. студентите твърдят, че са виждали призрачни привидения и движещи се обекти.

7. Чупа-чупа

Хора, живеещи в бразилска гора, твърдят, че са виждали мистериозни летящи метални обекти. Светлината, която излъчвали, причинявала болезнени изгаряния и дори смърт.

6. НЛО над Вашингтон

В рамките на няколко дни през 1952 г. са се появявали неидентифицирани летящи обекти на радарите във Вашингтон. Изчезвали са, когато други самолети са се приближавали до тях. Моменти по-късно пак са се появявали.

5. Призрачните релси в Сан Антонио

Невидима сила изблъсква заседналите вагони до безопасно място по време на железопътен инцидент през 1938 г. 22 деца са загинали на това място, когато влак блъска училищен автобус. По спасените вагони са забелязани миниатюрни отпечатъци.

4. Близначките Полък

През 1957 г. сестрите Джоана (11 г.) и Джаки (6 г.) Полък загиват трагично в автомобилен инцидент в Нортъмбърленд, Великобритания. Две години по-късно майка им ражда близначките Дженифър и Джилиан. Именно тогава започват странните съвпадения.

По-малката близначка Дженифър има родилни белези по тялото си точно на същите места, на които и Джаки e имала. Близначките започват да искат играчки, принадлежащи на покойните момичетата, за които няма как да знаят, че съществуват, тъй като родителите ги били скрили след трагичния инцидент. Джениър и Джилиан дори помолили да ги заведат до определен парк, в който никога не са ходили, но който техните починали сестри посещавали.

3. Лицата от Белмез

Върху бетонния под на испански дом, построен върху гробище, започнали да се появяват лица. Въпреки че многократно са били премахвани, а подът – пренареждан, лицата не спирали да изникват.

2. Стъпките на Дявола

Morkadis

В рамките на няколко дни през 1855 г. по заснежената повърхност в Британия (в рамките на около 160 км) са забелязвани отпечатъци, подобни на копита. Изглежда съществото се е качвало по покриви, ходели е по стени и е прекосявали 3 км водна площ.

1. Корабът Оранг Медан

През 1948 г. е изпратен бедствен сигнал и морзов код от холандски кораб. Съобщението гласяло „всички офицери са мъртви“ и „аз умирам“. Когато спасителните отряди достигнали плавателния съд, те заварили целият екипаж мъртъв. По лицата на жертвите бил изписан истински ужас.

инфо: obekti.bg

Вижте още: 

НАЙ-УЖАСЯВАЩИТЕ ФИЛМИ, ВЗЕТИ ОТ ЖИВОТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.