10 неща, които крадат от щастието ви

щастие

Вие автоматично се превръщате в действията, които периодично повтаряте. Ако вашите навици не ви помагат, значи ви пречат. Ето няколко примера за такива, които ще откраднат от вашето щастие, ако го позволите:

1. Фокусирате се върху историите на всички други, освен върху вашата

Не се задоволявайте с историите за успех на другите и с това как нещата се подреждат за тях, защото ще забравите да напишете вашата собствена. Това означава да се научите да уважавате, да използвате вашите собствени идеи и инстинкти, да начертаете вашия собствен път. Създайте ваша собствена приказка и я пресъздайте в реалността. Вие имате всичко в този живот, за да станете този, който сте способен да бъдете. Невероятната промяна се случва, когато решите да поемете контрол. Това означава по-малко да вземате и повече да създавате. Това означава да се откажете да оставяте другите да мислят, говорят и решават вместо вас. Ако искате историята на живота ви да достигне до нови висини, вие трябва да изчистите пътя, да премахнете бремето, което ви тегли надолу, и да се заемете с това, което ви дава крила. Дръжте близо до сърцето си вашите най-съкровени желания и най-големи цели и отделяйте време за тях всеки ден. Ако наистина ви пука за това, което правите, и работите усърдно за него, почти нищо не може да ви попречи.

2. Чакате перфектния момент

Не вярвайте на мита за точния момент. Няма перфектни моменти, те са каквито ги направиш. Толкова много хора чакат звездите да определят за какво са тук. Перфектния момент, перфектната възможност и т.н. Събудете се! Тези идеални ситуации са митове. Те не съществуват. Вашата възможност да израснете до най-високото ниво на вашия потенциал е пряко свързан с вашата готовност да се изправите директно срещу несъвършенството. Ще успеете, не като търсите перфектния момент, а като се научите адекватно да използвате несъвършенствата в живота.

3. Работите единствено заради заплатата

Да работите без интерес означава да се лишите от свободата си. Ако не сте супер запалени по работата си, поне трябва да ви е интересна. Ако вашата работа е ежедневно страдание, само за да си плащате сметките, вие ще прекарате целия си живот, искайки нечий друг живот. Замислете се. Това е вашият живот, работата ви ще запълни голяма част от него. Не винаги става въпрос за пари, става въпрос за вас. Игнорирайте пропагандата, особено от хора, които казват: „Не оставяйте работата да ви определя“. Обърнете се и отговорете: „Аз ще работя нещо, което ме определя.“ Ако вашата същност се определя поне от една част от работата ви, тя е удовлетворяваща. В общи линии: интересът ви към работата води до качество на продуктивността и щастие в ума ви. Не се примирявайте със заплатата. Поразтърсете се наоколо докато намерите работа, която да ви заинтригува.

4. Пазите чувството на омраза

Както Мартин Лутър Кинг Джуниър казва, „Тъмнината не може да премахне тъмнина, само светлината може да го направи. Омразата не може да прогони омраза, само любовта може.“ Истината е, че стаената омраза отнема най-доброто от нас. Тя започва да ни контролира. Ние забравяме защо, какво и кого мразим – ние мразим просто заради омразата. Накрая, естествено, започваме да мразим и себе си. Всичко и всеки, които мразиш, заемат постоянно място и в ума, и в сърцето. Така че, ако искате да отстраните нещо или някой от ума си, не го мразете. Вместо това се откъснете, продължете напред и не се обръщайте назад.

5. Прегръщате притесненията и страха

Един ден, когато се обърнете назад и погледнете живота си, ще осъзнаете, че почти всички ваши притеснения, тревоги и страхове са били напълно неоснователни. Защо не се събудите и да го осъзнаете, точно сега. Колко възможности за работа сте отхвърлили заради вашите излишни притеснения и негативизъм? Вече не можете да направите нищо за работата, която сте изпуснали. Ще разберете, че е необходимо да изоставите някои неща, поради факта, че ви тежат и физически, и психически. Оставете ги. Не притискайте оковите към собствените си китки. Невероятно лесно е да се наслаждавате на живота си точно сега, без значение от ситуацията. Въпросът е в това, да се отдръпнете от абсурдните неща, които ви теглят назад. Оставете притесненията и страховете си, яростта и ревността, нуждата винаги да сте прави и да контролирате другите. Освободете се от претенциите и ще имате всичко. Под всичкото това безумие има щастлив и продуктивен човек. Когато започнете да оценявате нещата реално, животът може да бъде напълно удовлетворяващ.

6. Вглъбявате се в трудностите

Лошият ден е просто лош ден. Изберете да не го превръщате в нещо повече от това. Времето на несполуки неминуемо ще се отрази и на живота и работата ви, не го оставяйте да повлияе на това кои сте вие и накъде сте се устремили. Всеки ден ви носи нов урок и нови възможности. Винаги можете да направите следващата стъпка напред към целта, която сте си поставили. Събитията могат да бъдат ужасни и неизбежни понякога, но вие винаги имате избор – ако не кога, то как можете да изтърпите и да продължите напред.

7. Непрекъснато търсите краткотрайни удоволствия

Morkadis

Има два вида удоволствия в живота – мимолетни и дълготрайни. Мимолетните са породени от моментния материален комфорт, докато трайните се постигат чрез постепенното умствено израстване. На пръв поглед може би е трудно да различите едното от другото, но с течение на времето става все по-очевадно, че второто е много по-добрият вариант. Трайните удоволствия сами по себе си водят в живота до възходи и падения, защото чрез тях умът става по-уверен и спокоен. От друга страна, когато животът претърпява промени, това предизвиква ярост в ума ви. Дори и най-интересните физически удоволствия не могат да ви направят щастливи за дълго време.

8. Опитвате се изведнъж да промените всичко

Ако искате да промените света, започнете със света около вас. Коренно да промените нещо обикновено е невъзможно, а опитът да го направите е изключително стресиращ. Всъщност да промените няколко живота обикновено е сравнително лесно. Трябва първоначално просто да се фокусирате само върху един човек, започнете от най-близкия ви. Постарайте се да направите един куп малки пръски и нека вълните се разпространяват по естествен начин. Ако искате да промените мисленето или настроението на някого, понякога първо трябва да промените тези на хората около него. Например, ако направите така, че един човек да се усмихне, може би ще накарате и тези около него да се усмихнат. По този фин начин, можете да докоснете много хора със своята съпричастност, без това да стресира самите вас.

9. Продължавате да бъдете с някой, който ви наранява

Понякога трябва да се отдалечите от хората, не защото не ви е грижа за тях, а защото на тях не им пука за вас. Ако някой ви наранява отново и отново, приемете факта, че на него не му пука за вас. Трудно е да се преглътне, но е единственият изход. Не се опитвайте вече да ги впечатлявате. Не губете и секунда повече от вашето време в опити да им докажете нещо. Нищо не трябва да бъде доказвано. Никога повече не правете нещо с мисълта за тях.

10. Преувеличавате важността на физическата атрактивност

Да избирате някого просто заради начина, по който изглежда, е все едно да си избирате храна по цвета, вместо по вкуса. Няма смисъл. Става въпрос за вродени, невидими, неколичествени характеристики, които създават трайно впечатление. Също както някои хора харесват аромата на мента, докато други предпочитат лайката, така безспорно съществуват и места, неща, качества на хора, които магически те привличат. Понякога може да бъдат и белезите в твоята душа, които си споделил с тях. Така се създава връзка между вас, която ви държи заедно.

инфо: gnezdoto.net

Вижте още: 

НЕ СЪЩЕСТВУВА ЩАСТИЕ БЕЗ ДЕЙСТВИЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.