10 прекрасни места, които трябва да посетите в този живот

Aitormmfoto / Shutterstock / Shutterstock

Планетата Земя е дом на невероятни красоти, които се крият навсякъде. Във всяка страна има уникални природни забележителности, които вдъхновяват пътешествениците да метнат раницата на рамо и да се отправят на поклонение пред Природата.

Затова ви представяме 10 от най-красивите места на света, които трябва да видите, за да осъзнаете напълно на каква прекрасна планета живеем.

Полетата с лалета в Холандия

Ако страната на дъгите съществуваше, тя щеше да изглежда така. Безкрайни поля от разноцветни цветя привличат тълпи от туристи по време на пролетния цъфтеж.

Andrew Mayovskyy / Shutterstock

MarinaDa / Shutterstock

Салар де Уюни, Боливия

Това е най-голямото огледало в света. На площ от 11 000 км в централна Боливия тези безкрайни солни плата отразяват в идеално чист образ небето заради частиците сол, които плътно покриват земята. Не, това не е вода.

Vadim Petrakov / Shutterstock

Davi Liebano / Shutterstock

Morkadis

Паркът Хитачи, Япония

Тази цветна експлозия се простира на 350 декара и привлича посетителите с богатата си колекция уникални и особени растения.

milezaway / Shutterstock

dk tazunoki / Shutterstock

Ледените пещери Менденхол, Джуно, Аляска

Тук се крие красота като никоя друга – под хладния покров на ледника ще намерите истинска зимна приказка. Неземната синкава светлина, отразена в ледовете, е незабравимо зрелище.

Serhat Akin / Shutterstock

Zhukova Valentyna / Shutterstock

Бамбуковите гори в Япония

Ако търсите място, където духът и тялото ви да постигнат хармония, идете в гората край старата столица Киото. Тихата песен на полюляващите се от вятъра бамбукови стволове и смерегдовите лъчи на слънцето, които се процеждат между тях, ще ви помогнат да разберете защо японците са народ, който от столетия оцелява в земетресения и цунами с усмивка на уста и неподражаемо вътрешно спокойствие.

meanep / Shutterstock

Планината Тянзи, Китай

Изглежда ли ви позната? Колосалните пиедестали бяха имитирани в холивудския филм „Аватар”. От върховете им се виждат безбройните вътрешни долини и хълмове, зрелищни водопади и древни борове, обгърнати в мистични мъгли.

Gil.K / Shutterstock

Ханг Сон Дун, Виетнам

Това е най-голямата пещера в света. Преди милиони години подземни реки са прокопали пясъчника така, че са отворили огромно пространство, дълго 12 км и високо колкото 40-етажен небостъргач. Пещерата е толкова огромна, че има собствен микроклимат.

Hanoi Photography / Shutterstock

Пътят на великаните

Aitormmfoto / Shutterstock / Shutterstock

По крайбрежието на Северна Ирландия се спускат повече от 38 000 базалтови колони, които като огромна магистрала-трамплин изчезват в морето. Вулканичните изригвания са оставили след себе си перфектно оформени шестоъгълници, групирани в клъстъри като пчелна пита. Това е т.нар. Път на великаните – едно същинско природно чудо.

Aitormmfoto / Shutterstock / Shutterstock

Врата към Ада, Туркменистан

Пожарът в тази газова мина все още не е утихнал.

Сферични камъни, Нова Зеландия

Под въздействието на ерозията на скалите, изпод вълните се появяват камъни с перфектно заоблени очертания.

Fakrul Jamil / Shutterstock

инфо: obekti.bg

Вижте още:

11 тайни и очарователни градчета в Европа, които трябва да посетите задължително

10 места, които да посетите в Румъния

7 вълнуващи изоставени места, които ще искате да посетите

5 енергийни места, които да посетите в България

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.