10 ужасяващи личности, за които вероятно не сте чували (част 1)

Всички сме учили за някои страховити личности, живели назад във времето – от Адолф Хитлер до Чалрс Менсън. Но, разбира се, те не са единствените злодеи, защото историята пази много тайни за хора, които не са упоменати в учебниците по история.

Лицата, които ще видите в тази статия са на хора – чудовища, извършили много злини.

Опитите да бъдат заличени от историята с липса на повече информация се дължат на това, че тези личности са се къпали в кръв, убивали са множество невинни деца или са извършвали отвратителни непростими престъпления срещу човечеството във времена на размирици и войни.

 

10. Тъг Бейрам (1765 – 1840) – най-изобретателният сериен убиец в света

тъгМежду 1790 и 1840 г. индийският лидер (на дяволски култ) на име Тъг Бейрам убил 9 031 души в Авад, Индия. Всъщност, английската дума „thug”, която означава „главорез” произлиза от първото име на Бейрам (Thug).

С помощта на специална церемониална кърпа наречена „Rumal”, наподобяваща носна кърпичка, Бейрам удушавал  жертвите си по специален ритуал като свидетели му били безброй членове на неговия култ.

През 1840 г. Бейрам бил екзекутиран за престъпленията си чрез обесване.

9. Императрица У Дзътиен (625 – 705) – „Очарователната” императрица

У Дзътиен била единствената жена императрица в историята на Китай. Известно е, че е била страховита и безмилостна личност, която никога не се поколебавала да убива в полза на страната си или просто за собствени облаги.
Императрицата довела Китай до период на политическо и военно надмощие, тя е отговорна за разширяването на територията на китайската империя. Но въпреки успехите си, тя била безсърдечен, жесток и сексуално-покварен човек и брутален лидер. Тя дори убила невръстното си момиченце, за да продължи политическата си кариера.

Всеки ден от властването й У разпореждала мъчения, екзекуции и насилствени самоубийства. Тя организирала убийствата на нейните съперници, членове на семейството, духовници и още безброй много хора. Императрица Дзътиен заповядвала десетки хиляди от хората й да бъдат отравяни или сварявани живи, а понякога „просто” осакатявани. Управлявала Китай до смъртта си, която била просто от старост на 81 години.

8. Бел Гюнес (1859 – ? ) – „Красавицата на Ада”

белБел Гюнес, родена в Норвегия през 1859 г., водела нормален живот докато през тийнейджърските си години не била ударена силно в стомаха от мъж, което довело до загубата на първото й дете. От тогава Гюнес се променила драстично. Сякаш по съвпадение мъжът, който я наранил умрял скоро от рак на стомаха.

През 1881 г. Гюнес имигрирала в САЩ, където работела като слугиня, омъжила се и родила деца. Тя открила осигурителни полици на всички членове на семейството си, но скоро след това децата й започнали да умират от стомашни проблеми. После съпругът й починал от болест на червата – това се случило в същия ден, когато неговата полица била разкрита. Гюнес събрала всички пари от полиците на мъртвото си семейство, а после се омъжила повторно.

Само седмица след втората си сватба детето на втория й съпруг от предишен брак умряло докато Бел се грижела за него. След година починал и вторият й съпруг от мистериозна рана в главата. Гюнес отново събрала парите от застрахователните полици и се преместила.

Престъпленията й били разкрити от момче, което работило в една от къщите и чиито чувства тя отхвърлила. Всъщност, тя убила повечето от ухажорите и гаджетата си, както и двете си дъщери, а най-вероятно и двамата си съпрузи и всички останали деца (общо жертвите й са от 20 до 40) за период от 20 години.

Бел забогатяла много от застрахователните полици, богатствата на мъжете си и ценностите на жертвите си. Уви, Гюнес никога не била осъдена за действията си. Тя изпразнила банковите си сметки и изчезнала в началото 1900 г.

7. Лиу Пенгли (неизвестни години, но вероятно около 144 г. пр. Хр) – един от първите серийни убийци в историята на човечеството

лиуЛиу Пенгли бил принцът на провинция Жидонг в Китай и братовчед на императорът. Пенгли бил арогантен и жесток. Забавлявал се като събирал също толкова зли родственици и роби, с които организирал засади на околните селища. Нападали мястото, изнасилвали, плячкосвали и взимали още роби като сувенири. Принцът тероризирал хора за спорта, обирал ги, убивал любимите им и ги оставял в пустощта да умрат от глад. Хората на Жидонг живеели в постоянен страх, криели се в домовете си и избягвали да остават навън по тъмно. Пенгли бил виновникът за смъртта на поне 1 000 човека, но вероятно реалната бройка е много по-голяма.

Когато императорът научил за зверствата на Лиу, той отказал да екзекутира собствения си братовчед, затова му отнел кралските привилегии, земята и имуществото. Направил го обикновен гражданин и го заточил в далечна страна.

6. Ранавалона I (1778 – 1861) – Лудата кралица на Мадагаскар

ранаРанавалона I била кралица на кралство Мадагаскар  в продължение на 33 години. По време на управлението си тя работила усърдно, за да намали зависимостта на Мадагаскар от Европа, да отблъсне френските атаки и да сформира огромна и внушителна армия. Тя събирала войските си като карала на сила бедни селяни да й служат в битки и по този начин да изплатят натрупаните дългове. Милиони загинали през нейното управление заради войните, болестите, глада, тежките наказания за дребни нарушения и насилствен труд.

През живота си Ранавлона била приемана като тиранична владетелка, която не е сигурно дали е била съвсем стабилна психически. Често прибягвала до жестоко насилие върху собствения си народ  и европейците (особено французи) и това бил поводът европейците да започнат да я наричат „Лудата кралица на Мадагаскар”, „Ранавалона жестоката”, „Кървавата Мери от Мадагаскар”, „Най-откачената кралица в историята”, „Злата кралица Ранавалона” и „Женският вариант на Калигула”.

прочетете част 2

инфо: http://inews.bg

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

3 коментара
  1. Анонимен 6 години ago
  2. mortal_void 6 години ago
  3. патриотико българский 3 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.