12 неща, които емоционално силните хора НЕ правят

щастие

Хората, които са със силен характер, са възпитали у себе си здравословни навици. Те управляват емоциите, мислите и поведението си така, че да постигнат успех в живота, пише Lifehack. Има обаче неща, които никога не правят и именно това им помага да се справят с трудностите. Вижте кои са:

1. Не си губят времето да се самосъжаляват. Вместо това поемат отговорност за случващото се в живота им и приемат, че невинаги всичко е лесно и честно.

2. Не се страхуват от промените. Емоционално силните хора приветстват всяко нарушаване на рутината, те са гъвкави и адаптивни.

3. Не хабят енергия за неща, които не могат да контролират. Няма да чуете такъв човек да се оплаква за загубен багаж на летището или за задръстването в 6 вечерта. Той разбира, че понякога отношението ни към събитията е единството, което е в нашия контрол.

4. Не изпитват необходимост да се харесат на всички. Те не се страхуват да изказват мнението си, независимо дали някой не е съгласен с него.

5. Не се притесняват да поемат премерени рискове.Анализират плюсовете и минусите на едно действие, но когато са достатъчно информирани, рискуват без страх.

6. Не се вкопчват в миналото. Вместо това черпят опит от него и живеят за мига.

7. Не повтарят една и съща грешка. Емоционално силните хора знаят как да се поучат от трудностите и с времето започват да взимат все по-добри и по-добри решения.

8. Не завиждат на другите за успехите им. Завистта им е непозната. Оценяват успешните начинания на останалите и работят здраво, за да имат и собствени такива.

9. Не се отказват след първия провал. Нещо се е объркало? За емоционално силните хора това не е причина да спрат да действат. Те използват провала като възможност за израстване и подобряване на уменията си.

10. Не се плашат от самотата. Когато останат насаме с мислите си, тези хора използват времето, за да ги подредят, да си изведат приоритети и да станат по-продуктивни. Приятно им е в собствената им компания и не обичат да зависят от други.

11. Не чувстват, че светът им дължи нещо. Не смятат, че някой трябва да им дава каквото и да било даром.

12. Не очакват незабавни резултати. Емоционално силните хора осъзнават, че успехът изисква време. Те са последователни и упорити и затова обикновено нямат проблем с издигането в кариерата.

инфо: expert.bg

Вижте още: 

ПРИЗНАЦИ ЗА ВИСОКА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ (EQ)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.