12 от най-зловещите места по света

1. Гора Хоя Бачу (Румъния)

1

Тази гора е известна като Бермудският триъгълник на Румъния. Множество хора са изчезнали тук, а разказват и за необясними електрически феномени, НЛО и всякакви други аномалии.

2. Музей Мютер (Пенсилвания)

2

Този институт е посветен на медицинските аномалии. В него са изложени органи, кости, зародиши и статуи, от които ще ви побият тръпки.

3. Вароша (Кипър)

3

Вароша е напълно необитаем курорт на кипърския бряг. След турската инвазия мястото остава безлюдно. Днес Вароша е останал замръзнал във времето, точна картинка на живота през 1974г. От разстояние изглежда като процъфтяващ курорт, но всъщност е напълно мъртъв.

4. Орадур сюр Глан (Франция)

4

Това малко френско село е опустошено напълно от нацистите през Втората световна война. Цялата местност е опожарена и почти всички местни са били екзекутирани. Останките на селото все още стоят и до днес.

5. Морските фортове Маунсел (Северно море, Англия)

5

Тези постройки са били издигнати, за да пазят Англия от потенциална нацистка инвазия през Втората световна война. Днес те са необитаеми.

Morkadis

6. Кладенецът на Джейкъб (Тексас)

6

Естественият извор с дълбочина над 30м е както страхотен, така и ужасяващ. Много от местните скачат в него за забавление, макар от всички страни да стърчат остри скали. Гмуркачи също изследват дълбините на кладенеца, но са доста предпазливи. През годините много хора са изгубили живота си вътре.

7. Хълмът на кръстовете (Литва)

1

Първоначално местните издигали кръстовете на това място, за да оплакват загиналите във войната. Съветският съюз два пъти изравнявал хълма, но хората всеки път го издигали още по-голям. Днес там има повече от 100 000 кръста.

8. Пещерите Кабаян (Филипините)

2

Това са създадени то човека пещери, пълни с ужасяващи мумии, изолирани от останалите свят. Тези мумии с едни от най-добре запазените в света.

9. Муйнак (Узбекистан)

3

Муйнак някога е бил кипящ от живот крайбрежен град в Аралско море. Съветският съюз обаче пресушава морето, отклонявайки водата за напояване, с което унищожава Муйнак и го превръща в пустинни руини.

10. Островът на куклите (Мексико)

4

Това е необитаем остров в Сочимилко, Мексико. Според легендата, едно момиче се удавило в каналите около острова, след което на брега започнали да изплуват кукли. Единственият човек на острова започнал да събира куклите и да ги закача по дърветата в памет на малкото момиче.

11. Изоставеното метро на Синсинати (Охайо)

5

Преди стотина години е имало проект под Синсинати да върви метро. Когато средствата не достигнали обаче, проектът бил изоставен, а вече изградените тунели останали и днес са посещавани от много градски изследователи.

12. Пазар Акодесева (Того)

6

Повече от половината население на Того практикува уникални традиции и религиозни обичаи, които изискват не по-малко уникални предмети, неоткриваеми на обикновения пазар. Смалени глави, черепи, плът и още много кошмарни неща могат да бъдат видени тук.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още: 

ИЗ ТЕЗИ 13 ТАЙНСТВЕНИ МЕСТА НЯКОГА Е КИПЯЛ ЖИВОТ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.