15-метровият летящ „тиган“

9

9 юли 1952 г. Бившият майор от Вермахта Оскар Линке пътува с дъщеря си, когато пука гума. Докато монтира резервната, нещо необичайно привлича вниманието на дъщеря му. Линке проследява погледа ѝ към близката гора, където и сам вижда двама мъже в сребристи костюми, разглеждащи нещо на земята. Единият носи странен светещ апарат. Германецът се отправя към тях и тогава забелязва още нещо – обект с диаметър между 13 и 15 метра, който описва като тиган. В следващия момент двамата странници чуват гласа на дъщерята на Линке, бързо се качват в „тигана“ и отлитат отвъд гората за секунди. Единствено следите по земята от отлетелия апарат убеждават Линке и дъщеря му, че това не е било сън…

10

Ако това ви звучи като началото на епизод от „Досиетата Х“… не сте далеч от истината. Защото става дума за един от многото доклади, свързани с НЛО от 40-те до 90-те години на миналия век, които ЦРУ публикува наскоро. „Надникнете в нашите „Досиета Х“ – призовават от разузнавателното управление на своя сайт„Решихме да извадим няколко документа, които биха били интересни както за скептиците, така и за вярващите.“
 
Ако искате да тръгнете по стъпките на Мълдър и Скъли, ЦРУ може да ви помогне. Отново на сайта ще откриете съвети, по които да се водите, когато „разследвате“ случаи, свързани с летящи чинии. От консултации с експерти през оценяване на разказите на очевидци до провеждане на контролирани експерименти, Централното разузнавателно управление дават ясни напътствия на всички, които „искат да повярват“. Пълен списък с публикуваните доклади от разследвания на ЦРУ можете да намерите тук.
инфо: spisanie8.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.