Странен камък се появи от нищото до марсохода Opportunity

макък марсКамък с неизвестен произход се появи до марсохода Opportunity, който повече от месец не е променял мястото си на Червената планета. Това съобщи в социалната мрежа Виталий Егоров.

Камъкът, запечатан на снимките, направени от марсохода, се е появил на място, където преди това определено го е нямало. Това става ясно от снимките на марсианската повърхност, които Opportunity прави ежедневно.
Така на снимката от 3536 -ия марсиански ден камъкът го няма, а на кадрите, заснети на следващия ден, той вече е там.


Едната страна на камъка не покрита с прах и свети като някакъв бял минерал, но на него се виждат и черни участъци с неустановен произход. От другата му страна има прах, което изключва възможността да е паднал наскоро метеоритен фрагмент.

Учените вече имат обяснение на загадката – камъкът може да е „донесен“ от един от манипулаторите на марсохода.

инфо: http://znanie.eu/

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.