15 факта за животните, които ще стоплят сърцето Ви

Според изследване на Университета в Калифорния, хората изпитват съвсем същите емоции като животните, когато се видят един друг. И хората, и животните възприемат отсрещния като „симпатичен” или пък „опасен”. Има безброй много интересни факти за животните, които са напълно аналогични на човешкото поведение и за които много от нас никога не са знаели.

Подбрахме едни от най-интересните такива факти, които ще стоплят сърцето Ви и ще Ви обогатят с нови знания. И нищо чудно след като прочетете тази статия да обикнете животните дори още повече.

1. Морските видри се държат за ръце (разбирайте – лапички) докато спят, за да не бъдат разделени от теченията докато се носят по водната повърхност.

2. В момент на опасност видрите показват бебетата си на хищниците, за да предизвикат съчувствие и по този начин да избегнат атаката.

3. Всяка година катериците засаждат хиляди дървета… защото забравят къде точно са заровили запасите си от жълъди. Колко страхотно е това?

4. Делфините не само си имат свой собствен език, но имат и конкретни имена за всеки един от приятелите си когато се обръщат към някого от тях.

5. Кайрите прекарват целия си живот само с един-единствен партньор. Веднъж щом си намерят половинка, те си построяват дом на някоя скала и остават заедно в него докато са живи.

6. Стридите имат необичайната способност… да сменят пола си. Вземат решението от какъв пол да бъдат спрямо ситуацията – ако срещнат женски екземляр, стават мъжки и обратното. Е, на това му се казва… да имаш право на избор! Макар че… какво ще стане ако двете стриди, от един и същи пол, преминат към срещуположния едновременно. Предполагаме, че по-бързият печели…

7. Морските кончета също остават с един и същи партньор за цял живот. И веднъж щом се съберат, се държат за… опашки постоянно.

Morkadis

8. Понякога мъжките кученца умишлено оставят женските да спечелят играта, за да могат да ги опознаят по-добре.

9. Кравите се сприятеляват помежду си. И още повече – имат си и най-добри приятели сред себеподобните си. Когато не са заедно са в лошо настроение и дори показват признаци на депресия.

10. Пингвините не само прекарват целия си живот само с един партньор, но прекарват и изключително много време в търсене на идеалното камъче. Да, камъче. Използват го, за да направят на партньора си предложение за един вид брак.

11. Малките пиленца комуникират помежду си още преди да се излюпят. Постигат го чрез специфична система от звуци.

12. Мъничките слончета смучат хобота си, за да се успокояват, съвсем аналогично на начина, по който човешките бебета смучат палците си.

 

13. Дори и след като порасне и напусне семейната бърлога, мечката гризли ще построи собствена бърлога в близост до тази на майка си.

14. След като бебето-коала стане прекалено едро, за да се събира в торбичката на майка си, тя ще го вземе на гърба си и ще продължи да го носи.

15. Катеричките осиновяват и се грижат за малки катеричета, които са останали сираци.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

5 отровни животни, които могат да спасят живота ви

10 невероятни изчезнали животни, за които не се говори достатъчно

Най-незабележимите животни в природата

Екстрасензорните способности на животните

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.