2018 вещае разтърсващи обрати и творчески успехи

2018

Свързвате ли късмета си в определени дни с конкретните дати? Време е да започнете, съветват специалисти, а ние добавяме, че освен относително полезно, проследяването на личните ни възходи и падения според цифрите в годината е и изключително забавно, пише „Монитор“.

2018 г. ще е пълна с разтърсващи обрати и творчески успехи – това разгадават специалисти според сбора на числата, с които изписваме годината. 11 (2+0+1+8) е повелително число, а най-добри следващите 12 месеца ще бъдат, ако ги посрещнем с чувство за уравновесеност. 1 се приема като цифрата на лидерите, а когато универсалното число на годината е съставено от две единици, силата му нараства пропорционално. Смята се още, че когато попаднем в година като тази, ставаме по-свободни да излезем извън собственото си его и да променим всички недостатъци, които ни пречат по пътя към успеха. Последният път, в който светът е попадал под знака на 11, бе през 2009 г., следващата година, в която ще се радваме на същия късмет ще е пък през 2027 г.

2018 г., оказва се, е екзистенциално свързана с математиката и числата.

Прелистете календара и ще откриете нещо много любопитно. Жокер – потърсете в кой ден от седмицата се падат „повтарящите“ се дати като 1 януари (01.01), 2 февруари (02.02), 3 март (03.03) и т.н. Нека ви спестим все пак времето – всички те попадат под щампата на неделния ден. Според мнозина именно тези дати носят всеобхватен късмет, като често са сред предпочитаните за кръщенета, сватби и други подобни празненства, за които се смята, че полагат ново начало.

В случай, че сте от хората, за които колекционирането на календари е равносилно на събирането на спомени в плакатен формат, то числата повеляват, че същата разкадровка на дните по месеци и седмици ще ви е от полза и през 2029 г. Тогава датите ще са абсолютно копие на настоящите, а неделите отново ще бъдат претрупани от повтарящите се числа. Всъщност, подобни копия на календарите с редки изключения се случват според определена закономерност. Невисокосните такива обичайно се преповтарят по схемата 11-6-5-6. Така, например, разликата между 2029 и 2018 е 11.

Следващата година, в която ще можем безпроблемно да използваме същия календар е 2035, следват 2040 и 2046. Високосните пък се преповтарят на всеки 28 години.

Съобразяването на важните събития в живота ни с точно определена дата според нейното значение е широко разпространено явление. Мнозина жени, които следва да родят чрез секцио, дори подбират най-правилната според тях дата за появяването на рожбата им на бял свят.

Тази година няма да можем да наблюдаваме строго огледална дата (няма 81 февруари – б.а.). И въпреки че обикновено те подобни дни са предпочитани от бъдещи младоженци за заветната им разходка до олтара, то сега за най-оборотна такава се смята 18 август. Встрани от числата, денят наистина звучи примамливо – горещото време предразполага за романтична церемония на морския бряг. Като прибавим към това сравнителната симетричност и мнението на астролози, че датата носи щастие, то определено запазете реда си в ритуалната зала. 18. 8 е и сред малкото късметлийски дати на които е позволено сключването на църковен брак. Освен всичко останало азиатските култури приемат 8 като символ на щастие и просперитет, а наличието му в поканите ви би било хитро намигване към символа за безкрайност – времето, което смятате да прекарате заедно със своята половинка.

В случай, че не държите връзката ви да бъде скрепена от Бог, то по същата логика 8 август би била дори по-подходяща дата за вашата сватба. Причината да нямате възможност да се закълнете във вярност в църква се крие във факта, че денят е забранен за сключване на брак, тъй като съвпада с Богородичните пости.

Ако обичате веселите математически уравнения и искате датата лесно да се помни, може да изберете и други любопитни дни през 2018 година. За такава е смятана още например 16.2.2018. На пръв поглед – нищо необичайно. Сборът от цифрите на деня и месеца обаче е равен на последните две цифри от годината (16 + 2 = 18). Същото важи и за датите 14.4.2018 (4+14=18), 10.8.2018 и 8.10.2018 (10+8=18), както и 9.9.2018 (9+9=18).

Интересно явление, с което се съобразяват много младоженци, е и палиндромът.

Това са поредица числа, които се четат по един и същ начин от ляво надясно и от дясно наляво. Терминът произхожда от гръцките думи “палин”, което означава “назад”, “отново” и „дромос“, което значи “път”. Датите – палиндроми през 21-ви век са 38 и по традиция за тях нумеролозите вярват, че носят щастие за двойките, които са ги избрали за най-важния ден от съвместния си живот.

Ако следваме сляпо тази логика следващият бум на сватби се очаква да настъпи чак на 2 февруари 2020 г. За палиндроми тази година обаче също могат да се приемат няколко дати като 8.10.2018 – 81018 и 8.11.2018 – 81118 (ако пренебрегнем първата нула и двойката), както и датата 8.12.2018 – 81218, в която изключваме единствено 0-та.

Последният палиндром за века впрочем ще се състои на 29.2.2092. Интересното тук е, че това съвпада и с високосен февруари, което прави деня още по-интересен за венчален избор.

Morkadis

инфо: novini.bg

Вижте още:

Ето как да се подготвите за 2018-та, за да имате късмет

Астро-прогноза за 2018

Уникални астрономически явления през 2018 година

Пет зодии, за които 2018 ще бъде вълшебна

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.