5 отровни животни, които могат да спасят живота ви

2

Отровните животни не се радват на голяма почит. И това е напълно логично, тъй като страшната отрова, с която ги е надарила природата, убива за минути. Но както знаете, всичко в света е въпрос на мяра. Според учени определени количества от отровата им са способни да въздействат върху човешкия организъм положително, пише Profit.bg.

1. Охлюви

Изненада! Може да не гледате на тях като на отровни същества, но някои от тях са. Конусовидните охлюви са сред най-отровните създания на света. Всеки, който бъде ужилен от такъв охлюв, разполага с няколко минути живот. Отровата, което тези същества образуват, е стотици пъти по-мощна от морфина. В момента учените се опитват да разберат как могат да я приложат по най-ефикасен начин.

2. Змии

Отровата на змиите е пословична. Ако някой ви накара да назовете едно изключително опасно създание, със сигурност ще се сетите за тях. Отровата на змиите се използва за лечение на сърдечен удар, проблеми с кръвта, високо кръвно налягане, кръвни съсиреци, наранявания на мозъка и др. Човечеството от много години използва змийската отрова с медицински цели. Подобни практики се откриват в древни култури като индийската и китайската. През 60-те години на 20 в. Хю Рийд прави откритие. Той бил лекар в Малая, когато открива, че отровата на местна змия помага за кръвосъсирането на кръвта. Оттук насетне започват активни изследвания на змийската отрова.

3. Скорпиони

В момента учени проучват дали може да се използва отрова от различни животни с цел лечение на заболявания като рака. Има данни, че ключът към успеха се крие в отровата на скорпиона. Токсините на това създание провокират свиване на туморите и забавят растежа им.

4. Паяци

За много хора те са отвратителни. За учените и лекари обаче отровата на паяците е възможност, която не бива да бъде изпускана. Доказано е, че отровата им облекчава болка, лекува рак и мускулна дистрофия. Черната вдовица е един от най-ценените видове заради отровата й.

5. Пчели

Много хора не осъзнават, че жилото на пчелата е вид отрова. Никой не обича да бъде жилен, но според учените по този начин имунната ни система укрепва. Терапията с пчели се прилага в лечението на артрит, екзема, астма, тумори и др.

инфо: profit.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.