5 прояви на езика на тялото, които създават лошо впечатление

език на тялото

Много често начинът, по който казваме нещо, е по-важен от това, което казваме. Затова е важно да използваме умело езика на тялото.

Не всеки обаче го прави. Лошите прояви на езика на тялото са редовно срещани, но ако искате да имате успешна комуникация с околните, трябва да ги изкорените, пише Business Insider. И дава примери:

1. Играта с пръсти. Докосването на палеца, шаването с ръце. Ако сте свикнали с този навик може да е особено трудно да успокоите ръцете си и пръстите им, но е важно да предприемете стъпки, за да се освободите от него – той издава изнервеност и липса на лична сила и контрол.

 2. Заиграването с косата. Оставете косата си намира. Когато постоянно въртите кичури между пръстите си, вдигате я над скалпа или правите нещо друго, освен че може да й навредите с времето, не се борите със стреса, а го създавате.

3. Заставане в отбранителна поза. Например облегнат на бюро с изпънати ръце върху него, леко приведен към седящия на бюрото, или пък разговарящ със събеседник със скръстени ръце. Тези пози ви правят да изглеждате отбраняващи се, но и еподходящи за доверие.

4. Отпуснато ходене, влачене. Изправете се. Ужасната поза лесно се развива, особено ако работим на бюро през по-голямата част от деня. Но влаченето на крака е вредно за здравето и ни кара да изглеждаме неуверени. Вредно е за гърба. Подобрете здравето и имиджа си, като застанете прави.

5. Скованост. Определено не е хубаво да подскачате постоянно на място, но и твърде неподвижната позиция също ще смути хората и ще ги накара да се чувстват напрегнати или ще им внуши, че не сте заинтересовани от това, което ви се казва.

инфо: expert.bg

Вижте още:

ТЕСТ: Разчитате ли езика на тялото?

8 тайни за езика на тялото

Най-лошата грешка в езика на тялото

Пет доказани начина да се харесате с езика на тялото

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.