5 урока, които повечето хора научават твърде късно

Нека да споделя с вас една истинска история и няколко важни урока за живота. Ровейки из пощата си попаднах на имейл от читателка на име Клеър, който веднага привлече вниманието ми. Имейлът беше озаглавен „Вашата книга ми даде сила, когато умирах”.

Първият параграф на писмото й гласеше следното: „Исках да ви благодаря, че ми дадохте надежда и сила. Докато бях в болница през последната година, борейки се с тумор, прочетох вашата книга. Вашите думи приповдигнаха духа ми, точно в момент, когато се нуждаех най-много от това. Но вярвате или не, преди година лекарите ми дадоха 25%шанс да се излекувам, които се превърнаха в 99,9% тази сутрин, когато докторът ми официално потвърди, че туморът ми е в пълна ремисия.”.

Невероятно! Помислих си – каква смела жена, какъв вдъхновяващ обрат на нещата. Тя завършваше своя мейл с думите: „Аз съм толкова благодарна, че ще имам възможността да правя нещата, на които вие ме научихте в моя втори шанс в живота.”

Преди всичко, нейният имейл ми напомни, че много от нас изчакваме твърде дълго, за да изживеем живота си по най-добрия начин. Непрекъснато отлагаме нещо за утрешния ден. И така преди да се осъзнаем си задаваме въпроса „Как стана толкова късно, толкова скоро?” Не позволявайте това да сте вие! Като Клеър превърнете днешния ден в начало на вашия втори шанс за живот. Дайте си време да разберете себе си. Осъзнайте какво искате и от какво се нуждаете. Отделете време за рискове. Отделете време за любов, смях, плач, учение и прошка. Животът е по-кратък, отколкото изглежда.

Ето 5 неща, които трябва да осъзнаете преди да е станало твърде късно.

1. Този момент е вашият живот – Животът ви не е в моментите между раждането и смъртта. Вашият живот е между сега и следващото поемане на въздух. Настоящето – тук и сега – е всичкият живот, който получавате. Така че изживявайте всеки момент на макс, в мир и хармония, без страх и съжаления. И правете най-доброто, на което сте способни с това, което имате в този момент; защото това е всичкото, което може да очаквате от някой, включително и от вас самите.

2. Животът не е много дълъг – Това е вашият живот и вие трябва да се борите за него. Борете са за това, което е правилно.Борете се за това, в което вярвате. Борете се за важните неща. Борете се за хората, които обичате и не забравяйте да им казвате колко много означават те за вас. Осъзнайте, че точно сега сте късметлия, защото все още имате шанс. Затова спрете за момент и си помислете. Какво още трябва да направите, започнете го още днес! Има само още толкова  много утрешни дни.

3. Жертвите, които правите днес ще ви донесат дивиденти в бъдеще – когато става въпрос за усилена работа, за да постигнете мечта – да получите диплома, да изградите бизнес или всяко друго лично постижение , което отнема време и ангажимент – едно нещо трябва да се запитате: „Искам ли да изживея няколко години от моя живот както много хора не биха искали, за да мога след това да прекарам остатъка от живота си така като много хора не биха могли да си позволят?”

4. Връзката с вас самия е най-важната връзка, която имате – щастието е когато вие сте доволни от себе си без да се нуждаете от одобрението на някой друг. Трябва първо да изградите стабилна връзка със себе си преди да имате здрава връзка с някой друг. Вие трябва да се чувствате полезни и приемливи в собствените си очи, така че да бъдете в състояние да погледнете уверено в очите на хората около вас и да се свържете с тях.

5. Зад всеки прекрасен живот има някакъв вид болка – Вие ходите и падате, правите грешки и се проваляте, но ставате по-издръжливи и по-уверени благодарение на този опит – вие живеете и се учите. Вие сте човек, не сте перфектни. Вие сте ранени, не победени. Помислете колко безценно е израстването ви сред тези преживявания – да дишате, да мислите, да се борите, и да преодолявате предизвикателства в преследването на нещата, които обичате. Да, понякога ще се сблъсквате с мъка по пътя си, но това е малка цена, която ще заплатите за неизмеримите моменти на щастие и любов. Именно заради това трябва да продължите да вървите напред, дори когато боли, защото знаете, че вътрешната сила, която ви е отвела толкова далеч, ще ви помогне до края на пътя ви!

инфо: manager.bg

Вижте още:

10 странни, но сигурни признака, че сте интелигентен човек

Дори умните хора често забравят тези 9 истини за живота

Кармичните уроци, които трябва да научим в този живот

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.