50 млн. долара за екскурзия до Космоса

совалкаЖелаещите да се отправят на „туристическа екскурзия“ до Международната космическа станция на борда на кораба „Союз“ ще трябва да заплатят 45 – 50 милиона долара, заяви за Петербургския международен икономически форум президентът на Ракетно-космическата корпорация „Енергия“ Виталий Лопота, предаде БТА.

Според него кандидатите за подобен воаяж не са били много и поради тази причина цената му досега е била обвита в тайна. Що се касае до космическия туризъм, Лопота изтъкна, че до ден днешен има 925 заявки за суборбитални полети, които си поделят 4 американски компании.


Но кандидатите за полети в орбита не са много, въпреки че е имало няколко туристи. „Едно място, за да се полети в орбита с МКС за около 2 седмици, струва от порядъка на 45 – 50 милиона долара. А полет над един месец, това вече се счита за професионална дейност и не на всеки човек ще му достигне здраве за такова изпитание“, изтъкна Лопота. Според него пилотираната космонавтика трябва да продължи да се развива и нейната цел ще бъде колонизирането на други планети.

„Засега по-далеч от Марс едва ли ще полетим, но за да покорим останалите обекти на нашата галактика ще са ни нужни нови принципи на движение“, заяви Лопота.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

инфо: http://cosmos.actualno.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.