8 начина да направим живота си по-забавен

щастие

Кога последно се забaвлявахте истински? Кога последно просто се пуснахте по вълната и си прекарахте страхотно? Забравихте всекидневните си отговорности и живяхте на момента? Ако е отдавна, може би ви задържа някое от следните убеждения:

1. Тревожите се какво ще си помислят хората

Не искате да изглеждате смешно пред другите. Страх ви, че ще ви съдят. Познайте! Хората не си мислят за вас и през половината време, през което си мислите, че го правят. Освен това не можете да четете мисли. Не знаете какво се случва в главите на хората. И ако ви съдят за това, че се държите глуповато и ви е весело, значи с тези хора и без това не систрува да общувате. Или както казва доктор Сюс, „Бъди, който си и казвай какво чувстваш, защото тези, които имат нещо против, нямат значение, а тези, които имат значение, нямат нищо против.“

2. Мислите, че трябва да харчите пари

Истина e: най-хубавите неща в живота са безплатни. Няма нужда да ходите на скъпа почивка или да си купувате много неща, за да се забавлявате. Много пъти това означава просто да преживеете моменти с хора, които са важни за вас. И това не струва нищо.

3. Мислите, че нямате време

Винаги има време да се забавляваш. Няма значение кой си и колко малко свободно време имаш. Можеш да намериш време. Освен това забавлението се открива в дребните моменти – няма нужда да си заделяте целия ден. Заделете си половин час да правите нещо приятно, само защото ви е забавно.

4. Искате да го планирате

Ако сте човек, който планира всичко, имайте предвид, че най-забавни са спонтанните непредвидени моменти. Оставете нещата да се случват естествено. Позволете си пътувания в последния момент и събирания, организирани в последната минута.

5. Бъркате тържествеността със сериозност

Както написа Джим Морисън, „Никой не се измъква оттук жив.“ Имате един живот и той е кратък. Наслаждавайте му се! Възможно е да приемаш нещо насериозно и въпреки това да вмъкнете малко хумор в него. Някои самолетни компании използват хумор дори за сериозни неща като инструкциите за безопасност. Опитайте да го направите и вие на следващата работна среща. Не казвайте на шефа си, че ние сме ви казали.

6. Чакате идеалните условия

Много забавни моменти се случват тогава, когато нещо се обърка. Позволете си да бъдете несъвършени и се наслаждавайте на несъвършенствата на живота. Хората са несъвършени създания и вие сте едно от тях. Да си казвате „Ще се забавлявам, когато…“ е контрапродуктивно и честно казано, просто кофти. Забавлявайте се сега – няма друго време като настоящето.

7. Мислите, че трябва да бъде голямо и зрелищно

Morkadis

Бързи новини: Всеки ден не е Нова година с фойерверки, купони и тълпи от развеселени хора по улиците. Ако мислите, че е весело само на големи събития, вие се лишавате от забавление. Веселото го правите вие. Изобщо няма нужда  да е грандиозно. Понякога това може да стане в отрязъци от по 5-10 минути.

8. Отегчни сте

Има един симптом на депресията, наречен „анхедония“, в който не откривате удоволствие в нищо, което по-рано ви е било приятно. При хиперактивно разстройство може да имате непрекъсната нужда от нови и нови задачи, които възбуждат
ума ви. Но от друга страна, ако сте просто отегчени, това е избор. Вие създавате промените и възможностите в живота си. Излезте и се забавлявайте.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.