9-годишната Алис Рамбридж – детето, което не може да изпитва болка

39-годишната Алис Рамбридж е сред малкото хора на планетата, които не са в състояние да изпитват физическа болка.

Това се дължи на факта, че тя страда от изключително рядкото заболяване, наречено агенезия на мазолестото тяло на мозъка, при което двете ѝ мозъчни полукълба не са свързани и сигналите не могат да се предават между тях. Това на практика означава, че тя не би усетила каквато и да било болка, дори ако постави ръката си в горяща печка.

„Алис, подобно на нормалните деца, също пада и наранява коленете си по време на игра, но тя обаче не реагира по никакъв начин на подобни инциденти и не изпитва болка“, разказва 37-годишната ѝ майка Линдзи.

Опасността е в това, че когато Алис се разболее, то не е в състояние да разбере, че нещо се случва с организма ѝ, изпитвайки болка или някакво неразположение. Веднъж тя поставя ръката си върху горещата печка, а в друг случай сериозно наранява челото си, без обаче дори да обърне внимание на това или да изпита физическа болка. Именно поради това Линдзи е неотлъчно край дъщеря си, за да е сигурна, че всичко е наред и животът и здравето ѝ не са застрашени.

Става ясно, че момиченцето страда също така и от епилепсия, забавяне в развитието, проблеми с преглъщането, сетивни затруднения, екзема, нисък мускулен тонус и слабост на имунната система, заради което и по-често боледува.

инфо: http://www.chudesa.net/

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.