Англичанка се събуди и проговори с китайски акцент (видео)

38-годишната Сара Колуил е англичанка от град Плимът, която никога до този момент не е посещавала Китай, нито пък познава източната култура, но един ден най-неочаквано се оказва част именно от нея.

Сара страда от изключително редкия синдром на чуждестранния акцент, от който в периода 1941–2012 г. има официално потвърдени от медицината едва 61 случая в цял свят.

Документалният филм на BBC „Жената, която се събуди китайка” разказва именно нейната история. В самия филм тя споделя за ужасните трудности, с които се сблъсква ежедневно, след като заживява с шокиращата си диагноза. Налага й се постоянно да отговаря на различни въпроси на околните, които я разпитват подробно, след като чуят специфичния й говор.

Всичко започва на 7 март 2010 г., когато Сара се събужда една сутрин и установява, че вече говори английски с подчертано китайски акцент.

Вече три години англичанката се опитва да възстанови своето нормално произношение, но усилията й до този момент удрят на камък. Медицината също е безсилна да й помогне, тъй като това състояние все още не е проучено задълбочено от науката, която не знае какво точно се случва в мозъка на страдащите от този толкова необичаен синдром.

инфо: http://www.chudesa.net/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

2 коментара
  1. osemnova 10 години ago
  2. Yoana 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.