Аварията в Чернобил е била умишлено предизвикана, за да се унищожи СССР?

чТрагедията в Чернобилската атомна електроцентрала е умишлено предизвикана с цел разпадането на СССР и отделянето на Украйна от Русия. Това са констатациите на независимата физическа и техническа експертиза, извършена от ядрения физик Николай Кравчук.

Резултатите от проучването му са описани в статията “Загадката на  Чернобил”, публикувана през 2011 г. в Москва, където тя предизвиква определен резонанс. Още преди публикуването на книгата, след първия теч в украинската преса, Кравчук веднага е уволнен от Института по теоретична физика в Националната академия на науките.

Заключенията  Кравчук са подкрепени в рецензията на труда му от  проф. д.т.н. И. А Кравец и доктора на науките В. А. Вишински. Въпреки това до широката общественост резултатите от изследването на украинския учен не стигат.

Ученият твърди, че експлозията на реактора е била  предварително планирана и извършена под ръководството на Централния комитет на КПСС, ръководен от Горбачов, а вината е прехвърлена внимателно на персонала на станцията, който става “изкупителна жертва”.

След това ядрените инженери са принудени да се защитават в условия на кръгова отбрана от  натиска  на “перестройчиците”. Което косвено е признато пред международната общност от горбачовското ръководство, към което водят всички следи.

“През август 1986 г. официалната версия на събитията в Чернобил беше представена пред МААЕ и  основното й заключение е: ”Основната причина за инцидента е доста невероятно съчетание на нарушаване на реда и начина на работа, допуснати от персонала на енергоблока“, казва Николай Кравчук.

инфо: http://znanie.eu

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

7 коментара
  1. Ivan 11 години ago
  2. Анонимен 10 години ago
  3. Radmila Petrova 10 години ago
  4. Krasimira Dukova 10 години ago
  5. Анонимен 10 години ago
  6. Анонимен 10 години ago
  7. Анонимен 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.