Eто как да привлечем щастието в дома си с фън шуй

фън шуй

Домът е второто ни аз. Когато страдаме, страда и той. Когато постигнем хармония със заобикалящата ни среда, естествено се опитваме да я запазим за по-дълго време. Стремим се към богатство, щастие, просперитет. Обграждаме се с положителна енергия и позитивни хора. Подредбата на дома изисква време и усет за красивото и стилното.

Цветовете, мебелите и аксесоарите, които избираме са огледало на вътрешния ни свят. Всеки има свой метод за постигането на хармонията в дома, но фъншуй е не само китайска традиция. Това е изкуство, което помага да декорирате помещенията в дома си по определена специфика.

Все повече домакинства се доверяват и откриват ползите от фъншуй. Положителната енергия, която внася в домовете ни, носи големи ползи за здравето ни, помага ни да се справим с всекидневните ни ангажименти, балансира и хармонизира живота ни.

Преминаването към този тип философско мислене и поглед към живота изисква най-напред да се освободите от ненужните предмети във вашия дом. От такива, които не влизат в употреба или смятате, че имат негативна енергия. Книжарниците предлагат богат набор от литература по темата, която може да ви въведе в тази материя.

Фъншуй има няколко основни елемента – дракон, огън, дърво, метал и вода. Цветовете на елементите носят и своята енергия.

Бялото – разположено в северната част на дома благоприятства кариерата; в източната-семейството и здравето, в югоизточната част е за богатството.

Зеленото – разположено в източната част благоприятства здравето.

Среброто и металът също са символ на благосъстояние.

Не е трудно да организирате помещенията си в този дух на мислене. Няколко съвета ще ви помогнат да внесете малко повече спокойствие и релакс в дома си.

В спалнята леглото ви трябва да бъде „свободно“ и от двете си страни. Свещите също трябва да намират място в нея. Цветовете трябва да са пастелни в комбинация с червено. Не поставяйте телевизор в спалнята. Вместо това декорирайте със снимки от красиви места. Поставете бамбук, който носи щастие.

Фъншуй в кухнята е символ на напредък. Винаги поставяйте свежи цветя. Нека цветовете в нея бъдат ярки като слънцето. Добре е да разположите мивката в близост до прозореца или балкона ви. Дървените кухненски пособия и мебели символизират богатството.

Тоалетната и банята се приемат за онази част от дома ви, в която се натрупва негативната енергия. Винаги капакът на тоалетната трябва да бъде затворен. Добавете ароматни свещи или масла, бамбук. Когато взимате вана пуснете релаксираща музика.

Банята трябва да е онова място, в което ще отмиете всички негативи на изминалия ден.

И не на последно място не забравяйте, че добрият и спокоен живот е до голяма степен въпрос на избор. Избор, който правим всеки ден, а фъншуй е начин на живот, който ни свързва с естествената ни среда – природата.

Morkadis

инфо: blitz.bg

Вижте още:

Числата според фън шуй

Фън шуй специалисти: Ето как да привлечете любов и богатство

За да привлечете любовта в живота си направете тези ПЕТ стъпки според Фън Шуй

Според фън шуй тази снимка ще привлече парите в живота ви

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.