Стара фалшива снимка в пропагандата за смъртта на Осама

Снимката можете да видите ТУК

Убийството на Осама бин Ладен е значимо събитие. Човек би предположил, че военната машина на САЩ няма да пропусне случая да направи поне една снимка на покойния водач на терористите, която да бъде използвана за пропаганда на „войната срещу тероризма“. Но корпоративните медии не ни предлагат нищо друго, освен една фалшива снимка, която циркулира в интернет от години. Това, разбира се, няма никакъв смисъл – освен ако някой не се опитва да прикрие нещо, например факта, че трупът на Осама се съхранява в лед от близо едно десетилетие насам.


Според някои новини тялото на Бин Ладен било набързо „погребано в морето“, което означава, че всички героични подробности за драматичното убийство идват от „надежден източник“, какъвто се явяват американските власти. Разбира се, твърде вероятно ще имаме честта да се уверим във всички кървави подробности на приказката, след като трупът на Осама бъде изваден от леда и нагласен подобаващо, за да бъде сниман и изложен за консумация от публиката.

Но фалшивата снимка, която бодро се използва от медии като Daily Mail и London Telegraph даже след като беше посочено, че е манипулирана и тиражирана в интернет от години, се навръзва чудесно с останалите подробности от митологията, свързана с Бин Ладен – фалшивите видеозаписи, фалшивите аудио касети, фалшивите твърдения, че той е поел отговорност за 11 септември. Всичко, свързано с мита Бин Ладен, беше необуздано експлоатирано през последните 10 години от медиите на военно-индустриалния комплекс – така че защо да се учудваме, че сега ни предлагат фалшива снимка, която е представяна като „наскоро убития“ най-търсен терорист на планетата?

Трябва ли да чакаме MSNC да ни каже „мислим, че снимката на покойния Бин Ладен е фалшива“? Не, защото вече знаем, че тя е фалшива. Тази снимка беше разпространена в интернет, преди Обама да стане президент. Тук например е използвана за статия, публикувана преди една година. Както беше илюстрирано от експерти, ефектът на окървавено лице е добавен към една доста стара снимка на Осама, правена преди повече от едно десетилетие. Всичко това обаче не спира телевизионни станции от Близкия Изток и водещи британски вестници да показват безспирно снимката, както и подобни на нея, като „свидетелство“ за смъртта на Бин Ладен.

Въпреки факта, че останките на Бин Ладен почти несъмнено се съхраняват в топсекретна морга на щатските власти поне от 2002 година, снощи Обама победоносно провъзгласи „смъртта“ на Осама в една патетична реч – сякаш президентът лично е дръпнал спусъка. Поредните скандали около родното място на Барак и безогледните убийства на деца в преследването на полковник Кадафи сега ще бъдат заметени под чергата. Все пак – както излиза от „новината“ за „смъртта на Осама“ – именно Барак Обама е президентът, който най-сетне е ликвидирал страшния Торбалан.

Можете да сте сигурни, че ще бъдат заглушени свидетелствата на хора от властта, че Бин Ладен е мъртъв от много години, а официалното признание за това е било пазено досега – за най-изгодния политически момент. Свидетелствата, че Осама е починал още в края на 2001 година, са потвърдени от хора като: Дейл Уотсън от отдела за борба с тероризма към ФБР; бившия държавен секретар Мадлин Олбрайт; пакистанския лидер Беназир Бхутто; редица членове на Съвета за чуждестранни връзки; пакистанския президент Первез Мушараф.

През годините от 2001-ва насам една организация, директно свързана с Пентагона, редовно ни облъчваше сфабрикувани видео- и аудиозаписи. Това показва само, че военно-индустриалният комплекс всячески се опитваше да поддържа жив мита за Торбалан – в главната роля Бин Ладен – докато междувременно военната машина завладяваше Близкия Изток в тъй наречената „война срещу тероризма“.

Но нито за миг не мислете, че окончателното „потвърждение“ за смъртта на Осама ще означава край на „войната срещу тероризма“. Американските войници няма да се върнат от Афганистан, както залавянето на Саддам Хюсеин не допринесе с нищо за изтеглянето ни от Ирак. Напротив – оповестената смърт на Осама ще доведе до още по-усилени военни действия и кръвопролития в региона.

Истински или скалъпени, заплахите за ответни действия на терористите ще послужат за оправдание на властите да извършват още повече въздушни атаки, за повече акции по суша, както и за разгръщане на стратегията за смени на диктатори, прикрити като „хуманитарни акции“.

Приживе Бин Ладен имаше пропагандната стойност на Емануел Голдщайн – Торбаланът от „1984“ на Оруел – а сега, след като Осама „окончателно е мъртъв“, американският военно-индустриален комплекс тепърва ще набира сила.

инфо: http://www.otizvora.com

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.