Създадоха микрофон – татуировка с функция на детектор на лъжата

tatuДъщерното дружество на Google – Motorola Mobility – е подала заявка за патент на нова технология: микрофон, които ще бъде поставян върху тялото на потребителя под формата на татуировка.

Според британския таблоид Mirror, дъщерното дружество на корпорацията Google – Motorola Mobility – е отправила искане до Службата за патенти и търговски марки на САЩ (US Patent and Trademark Office) за патент за нова технология.

Документът описва така устройството: безжичен микрофон, която ще се имплантира в гърлото на човек.


Разработчиците твърдят, че микрочипът има редица предимства.

Като първо имплантираният в гърлото микрофон позволява на другата страна да чуе всичко, което потребителят казва, дори и в шумна среда.

На второ място, това устройство може да подава на смартфона команди, което елиминира необходимостта да се  държи телефона в ръце. Според създателите на новата технология, татуировката може да се програмира на гласови вибрации: вокална интонация или говор.

Зареждането на устройството може да бъде направено чрез слънчеви панели или акумулатори.

В документа се посочва , че устройството може да се използва и като детектор на лъжата, който може да осигури „поверителността на дискусиите“.

„Електронна татуировка на кожата на потребителя може да включва и детектор на лъжата, като се използва кожно – галваничната реакция за откриване на променливо съпротивление на кожата на потребителя “ – така е описана в заявлението необичайната особеност на технологията.

В документа се посочва също, че устройството може да бъде имплантирано и в „други животни“. Някои журналисти отбелязват:  думата „животно“ още не  говори за това, че става дума не за хора.

В предложението не се посочва как става премахването на татуировката. Очевидно е, че разработчиците смятат, че този микрофон ще се носи постоянно.

инфо: http://nepoznato.energetika-bg.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.