Фукушима: TEPCO мълчаливо допуска, че реактор 3 може да аварира всеки момент

фукушимаРадио Turner Radio Network (TRN) е съобщило, че Атомната централа Фукушима ще окаже въздействие върху цялото северно полукълбо.

Според репортажа “Лица, които живеят по западното крайбрежие на Северна Америка, трябва НЕЗАБАВНО да започнат да се подготвят за възможна атака от опасна атмосферна радиация от Фукушима.”

Операторът на атомната централа – фирмата TEPCO е потвърдила, че пара е започнала да изтича от Реактор 3, но те „не били установили анормални условия в централата”…

TEPCO съобщава, че “радиоактивна пара изведнъж започнала да излиза от избухналия по-рано атомен реактор 3…”


Експерти заключават, че това може да е “началото на критична авария на резервоар с гориво, включващ до 89 ТОНА атомно  гориво, което може да изгори навън в атмосферата и да удари Северна Америка…”

Ситуацията може да ескалира бързо извън контрол…

TRN предупреждава да се вземат подготвителни мерки от жителите по Западното крайбрежие на Америка, защото 2-3 дена след изпускането на 89 тона смъртоносно ядрено гориво директно във въздуха, материалът ще достигне Северна Америка и тези горещи частици могат да са смъртоносни.

Дават се препоръки за хората да следят информацията по Интернет, да се запасят с маски и филтри, да покрият с пластмаса прозорци, врати, електрически изводи, вентили и пр.

Вижте още: 

Според експерти ситуацията във „Фукушима” е такава, че трябва да се обяви международна тревога

инфо: http://fukushima.blog.bg/

http://www.occupycorporatism.com/

Последвайте ни във Facebook

2 коментара
  1. Анонимен 10 години ago
  2. ОВЕНА ЕЛИ 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.