Галактика убиец вилнее в Космоса

космос 1Галактика убиец, която се е сблъскала с няколко спирални галактики наведнъж и е успяла да ги разруши, беше открита от учени, пише „Новинар“.

Специалистите от Европейската южна обсерватория са установили, че галактиката NGC 1316 има необикновена по своята структура елипсовидна форма и е истински убиец.


Съгласно днешни данни ударите на галактики са нещо обикновено. Като правило те довеждат до тяхното сливане или до разрушаване на по-малката от тях. При всички положения подобни катаклизми предизвикват образуване на звезди и глобални промени в тях.

Изучаването на техните последици може да подскаже на учените защо част от галактиките бързо „затихват” след подобни сблъсъци.

Вижте още: 

Нашата галактика се е сблъсквала с Андромеда в миналото

инфо: http://www.novini.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.