Големият бариерен риф ще изчезне до 20 години

рифГолемият бариерен риф в Австралия изчезва и до 2030 година няма да съществува, твърдят учени. В доклад за климатичните промени на Университета в Куинсленд се твърди, че рифът е „на ръба“.

“Това не е ПР на зелени активисти, а становище на видни учени,“ казаха те. Кораловите рифове не биха издържали увеличение в средната температура от над 2 градуса, се твърди в доклада. Ако сегашните нива на замърсяване на планетата продължат, средната температура ще се повиши с най-малко три градуса, пише profit.bg. Големият бариерен риф се счита за едно от най-уязвимите места в света. От ЮНЕСКО официално го обявиха за „обект в опасност“.

Въпреки предупрежденията на учените, през декември в Австралия бе одобрен проект за разширяване на пристанищата в района на кораловия риф.

инфо: http://pik.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.