Градове призраци (част 2)

… продължение от част 1

Централиа

Централиа, щат Пенсилвания – САЩ

През 1962 година местни жители решават да изгорят отпадъци, които били струпани на градското гробище. Огънят се просмуква в подземните въглищни шахти, запалвайки една от основните въглищни жили, която минава под града и предизвиква огромен подземен пожар.

Централиа

В продължение на години се правят опити за потушаването му, като се ползват различни техники – копаят се ровове, правят опити да запълват подземните шахти с вода, но нищо не помогнало. Дава се идеята да се изкопае сложна схема от ровове, които да спрят разпространението на огъня, но тъй като това било свързано с огромни финансови разходи отпаднало като вариант.
20 години по късно, през 1981 година дванайсет годишно дете се разхожда, когато земята под краката му се срутва. Детето изважда късмет и се спасява, хващайки се за клон. Спасяват го навреме, преди да падне в дълбоката 50 метра бездна, пълна с отровни газове.
Американското правителство отпуска средства с помощта на които хората се евакуират от градчето. Все пак около 20 човека решават да останат и да живеят там.
По-късно пътищата водещи към Централиа са разрушени, градът остава откъснат от останала част от света. Огънят в подземията продължава да бошува и до днес.

 

Сан Жи

Град Сан Жи, Тайван

Това чудато изглеждащо градче се намира в северен Тайван и е било построено през 80-те години на миналия век. Идеята му е била да бъде ултра-модерен туристически град.

Сан Жи бил почти построен, когато странни неща започнали да се случват със строителите, работещи на мястото. Серия от черни инциденти накарали хората да мислят,  че мястото е прокълнато и обитавано от духове. Строежите са спряни и до днес градът си остава безлюден.

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.