Стари изобретенията от миналото, които ще ви изумят – част 1

Технологичният прогрес на човечеството ни впечатлява всеки ден. Но какво ще кажете за старите изобретения… Ще повярвате ли, че тези тук са истински?

1. Протекторът за лице

а1

Този протектор няма за цел да поддържа дистанция между личността и социума. Целта на тази забавна маска е да предпазва кожата на лицето от силните северни ветрове и снежни бури. Аеродинамичната форма позволява на вятъра да се плъзне по стените на тези устройства и да не навреди на чувствителната ви кожа.

2. Едни нестандартни очила за четене

а2

Тези очила са създадени в Англия през 1936г. Явно по това време четенето в леглото е било проблем щом се е наложило създаването на специални очила. Не е напълно ясна причината поради която е било наложително носенето им, но определено това е едно странно решение на проблема с неудобното четене в леглото.

3. Едно интересно пиано…

а3

Пианото е създадено за хора, които са тежко болни и нямат възможност да стават, за да си доставят удоволствие със свиренето. Благородната цел на това творение няма как да не ни изуми…

4. Разгъващата се каравана

а4

Тази каравана има едно уникално предимство пред останалите обикновени каравани – тя се разтяга! Отивате на къмпинг с по-голяма компания и не е нужно да пътувате с няколко каравани. Нужна е една, но разгъваема!

 

Morkadis

5. Радио-шапката

а1

Радио-шапката е създадена през далечната 1931г. от американски изследователи. Това е първата в света технология, която води до тотален бум в продажбите. За жалост всички, които са се сдобили с тази чудата джаджа са имали проблеми с използването й, което се оказало не много подходящо, ако около теб има и други хора.

инфо: http://359.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

  Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.