Интересни предмети, които са били извадени от Титаник

Много са запознатите с любовната история на Роуз и Джак, бошуваща на палубата на известния кораб Титаник. Но колко хора са запознати с историята на самия кораб? В днешната статия ще ви покажем по-интересните предмети, открити в потъналия Титаник.

На 10 април 1912г. Титаник отплава, очаровайки пътниците си със своя разкош, пет дни по-късно потъва в Атлантическия океан, удряйки се в айсберг, който нанася непоправими щети. През септември 1985г. останките на кораба са намерени, както и много интересни неща, които са успели да се запазят във времето.

Джобен часовник
На снимката се вижда джобен часовник, който е спрял на 01:50, половин час след потъването на Титаник. Часовникът е намерен до тялото на Стюърд Седунари и днес се намира в „Музей на морския град”.

Бижута
Сребро, злато и скъпоценни камъни ни показват, че Титаник се е гордеел с някои от най-изисканите дами на Америка. Скъпоценните накити днес са разпръснати из музеи в Ню Йорк.

Бинокъл
Меденият бинокъл е открит сред останките на Титаник.

Карта за игра
Седемте пики са открити на почти 2,5 километра дълбочина в Атлантическия океан.

Пари
Много предмети са отрити на потъналия кораб, включително и пари, отнасящи се към епохата на Титаник.

Ноти
Открити са и ноти от известната пиеса „Сложи ръцете си по мен, любов моя”, която са интерпретирали музикантите на кораба.

Парфюми
Ароматът на Титаник също е затворен в някой от музеите по света. Твърди се, че ароматът на всички е общ, наподобяваш розово масло.

Morkadis

Бръснарско ножче
Ножчето е принадлежало на Уилиам Мурдоч, офицер на борда на Титаник, който е опитал да предотврати сблъсъка с айсберга, сложил края на Титаник.

Билет за първа класа
Това е единственият билет за първа класа, открит в останките на кораба. От него става известно разделението на класите по време на пътуването.

Чаша от Титаник
Тази чаша показва логото на създалата Титаник британска корабна компания.

Гривна 
Върху красивата гривна са инкрустирани диаманти, образуващи името ”Ейми”.

Тенджери 
Двете тенджери също са открити в Атлантическия океан, в предполагаемата кухня на кораба Титаник.

инфо: http://dama.bg

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

3 коментара
  1. kos 11 години ago
  2. Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.