Жената, която родила мумия (снимки)

 Може да звучи невероятно, но е истина. Това е много рядко срещано събитие и има по-малко от 300 записани подобни случая за 400 години медицинска литература.
През 1955 година 26-годишната Захра Абуталиб била откарана в болница за да роди детето си. Но след 48 мъчителни часа родилни болки, тя така и не могла да роди бебето. Това, което оставало да се направи, било Захра да бъде подложена на цезарово сечение, но мисълта да умре при раждането до такава степен изплашило жената, че тя избягала от болницата и се скрила в дома си. В крайна сметка мумифицираното бебе се родило почти 50 години по-късно.

 

 Терминът за подобно раждане е летопеидон, или по-популярното каменно човече.

Това е много рядък феномен, който най-често се получава когато бебето умре по време на бременност (най-често извънматочна) и е прекалено голямо, за да бъде абсорбирано обратно от организма на майката. В тези случаи обвивката на плода бива калцирана, предпазвайки майката от мъртвата тъкан и предотвратявайки инфекция.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!
Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.