Котешкият град в Тайван (снимки+видео)

Град Хоутонг не е нищо повече от овехтяло миньорско градче в Тайван. И ако този град е прочут с нещо, то това е удивителната история как десетина котки спасиха градчето от изчезване, просто разхождайки се по улиците и умилквайки се около стените.

По правило съдбата на всички моньорски селища е еднаква – те се пълнят с хора, докато мините работят, а след като богатството им се изчерпи, хората постепенно ги напускат и понякога не остава и един обитател.

Това трябваше да се случи и с Хоутонг – постепенно въглищата намалявали и от шестте хиляди жители, били останали едва няколкостотин, които отчаяно се борили за препитание.

Така текъл живота в това почти забравено градче до 2008 г., когато местните жители събрали група доброволци, които да се грижат за изоставените животни – това най-често били котките. Снимките на „градчето-приют“, които се появили в мрежата привлекли вниманието на много хора. Започнали да се стичат доброволци от целия свят.


Появили се и родители, които искали децата им да се порадват на домашен любимец. Накрая разбира се мястото е открито и от туристите, винаги готови да направят някоя забавна снимка.

Скоро новата тематика променя целия вид на градчето: по стените, табелите и абсолютно навсякъде се появяват изображения на котки. Около 100 изоставени домашни котки свободно кръстосват улиците. Те са обградени от туристи, желаещи да ги погалят, нахранят или просто да се снимат с тях.

През почивните дни хиляди посещават Хоутонг. А за местните не остава нищо, освен да осребрят този интерес чрез отваряне на магазини за сувенири и продажби на сладки във формата на котки. Част от приходите разбира се са за самите котки.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

инфо: http://profit.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.