Животинските амулети

Spanish_Pendant_16th_centuryЖивотинските символи се използват като амулети много отдавна. Части от животни като рога, зъби, пера са високо ценени заради своите магически свойства.

Котка – въпреки, че поверието е заклеймило черната котка, като предвестник на нещастие, тя се смята за притежател на мощни магически сили. Всъщност за всички котки се смята, че са щастлива поличба, но това е особено валидно за черната котка. Черната котка отблъсква злото и помага за сбъдването на желанията. Според една стара традиция, ако в полунощ гърба на черна котка се натрие със сол, скоро ще се появи богатство. Символ е на нощта, свободата и лова. Помощник е в магическите действия.  Способна е на голяма любов и едновременно на изключителна безчувственост. Притежава перфектният ин-ян баланс. Мистичната природа на котката, нощните и занимания и голямите и светещи очи я свързват категорично с луната.

Щипки от рак – това е любовен амулет, който стимулира потентността и плодовитостта.

Мечка – символ на богинята на лова Диана. Използването на изображението на мечката, или нейните зъби помагат на жените при раждане.

Пчела – друг от символите на богинята Диана. Носи изобилие, плодовитост,  мъдрост, щастие, благополучие.

European_-_Owl_Pendant_-_Walters_44481Бухал – амулет на мъдростта.

Пеперуда – символ е на душата и се носи, като амулет, за да осигури дълъг живот.

Елен – рогата на елена са символ на мъжката сила. Копитата на елена са популярни символи за успях и делова прозорливост. Еленовите рога се използват, като сексуални амулети. Стрити на прах са мощен афродизиак.

Перо – перата са символи на на боговете Ра и Тот. Единият символизира богатството , а другият – ума. Носенето на златно перо, като амулет осигурява успех в деловите начинания.

Дракон – за китайците е символ на силите на водата. Освен това е символ на живота и се носи , за да гарантира щастив живот, любов и плодовитост.

Делфин – символизира любовта и предаността, ума и интелекта. Вярва се, че предотвратява корабокрушения.COLLECTIE_TROPENMUSEUM_Hanger_in_de_vorm_van_zilveren_vis_met_ketting_TMnr_1772-211

Яйце – традиционен символ на любовта и плодовитостта. Много земеделци слагат яйца сред посевите си, за да си гарантират богата реколта.

Зъб от лос – амулет, осигуряващ бързина и сила.

Риба – осигурява на своя притежател изобилие и просперитет.

Опашка на лисица – амулет, който носи ловкост и бързина, хитрост и прозорливост.

Рог – популярен амулет в Италия, той е мощна защита срещу уроки. Рогът обикновено се носи на верижкаоколо врата на мъжете, като символ на мъжественост и сексуален магнетизъм.

Flemish_-_Pendant_with_a_Lion_-_Walters_57618Лъв – като амулет се наси за привличане на на добро здраве, богатство и успех. Символ на силата и доблестта.

Змия – символ на мъдростта и сексуалността. Змията е един от най-древните окултни символи. С опашка в успя тя е символ на вечността.

Скарабей – популярен египетски амулет. Символ на вечния живот, защитава от зло.

Скорпион – носи се най-вече от хората родени под знака на скорпиона. Защитава от врагове и всякакви форми на зло.

Еднорог – символ на плодовитостта и сексуалността.  Като амулет се носи за увеличаване не сексуалния магнетизъм. Обикновено се изработва от сребро, или бял емайл.

Фалос – мъжки амулет против уроки.  Носи се за увеличаване на потентността и сексуалната сила.

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.