Как звучи Космоса? (видео)

Въпреки че Космосът е вакум, това не означава, че той е напълно тих. Звуковите вълни, които ушите ни възприемат на Земята не могат да се разпространяват в Космоса, но там има други вълни  – електромагнитните. С помощта на специални плазмени антени, тези електромагнитни вибрации могат да се запишат и след това да се възпроизведат като звук, който човешкото ухо може да възприеме. Учените могат да извлекат сташно много информация за „слушания“ обект, но като всичко красиво във Вселената, не е нужно да си експерт, за да се насладиш на музиката на Юпитер, пръстените на Сатурн или песента на Земята, записана от космическата сонда Вояджър.

В клипа по-долу можете да чуете записи на различни обекти от Слънчевата система, включително и на Земята.

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.